SON DAKİKA
Tarih : 2020.11.12 12:57:26

Keskin’den 12 Kasım Dünya Atsep Günü Mesajı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel müdürü Hüseyin Keskin, 12 Kasım Trafik Emniyeti Elektronik Personelleri (ATSEP) Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hüseyin Keskin’in mesajı şöyle:

”Cumhuriyet tarihinin en büyük havacılık projelerini hayata geçirerek küresel bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor; dünyanın birçok ülkesinde bulunmayan hizmet ve uygulamaları ülkemize kazandırmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Elde ettiğimiz başarılarda diğer arkadaşlarımızla birlikte Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personelimizin büyük emek ve katkıları bulunuyor.

Türkiye hava sahasının emniyetli bir şekilde yönetilmesine yardımcı olan 33 istasyondaki radar ve haberleşme sistemleri, 417 seyrüsefer cihazı, 10 binin üzerinde haberleşme ekipmanının yanı sıra hava trafik kontrol hizmetlerinde kullanılan veri işleme sistemleri ATSEP lisanslı elektronik personeli sayesinde etkin ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Hava Trafik Emniyeti Elektronik görevlileri tarafından havacılık elektronik ve bilgi işlem sistemlerinin kurulum, bakım ve onarımları gecikmeden, çağın gereklerine uygun olarak üstün kabiliyetle gerçekleştiriliyor. Sistem ve cihazlar aracılığıyla hava trafik akışı ve emniyeti ilk elden sağlanıyor.

Hizmet ağımızın en önemli halkalarından birini oluşturan, uçuş emniyetini sağlamanın yanında havacılık elektroniği alanında 7 gün 24 saat fedakârca çalışan hava trafik emniyeti elektronik personelimizin 12 Kasım Dünya ATSEP Günü’nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Yazarlar