SON DAKİKA
Tarih : 2022.10.19 16:29:17

Keyvan Havacılık, Sunduğu Hizmetleri SAHA EXPO’da Katılımcılarla Paylaşacak

Keyvan Havacılık, askeri operasyonlarda seyrüsefer veri hizmetinde dışa bağımlılığa son verme imkânı sunuyor Uçuş operasyonu ve veri analitiğiyle ilgili yenilikçi fikir, ürün ve çözümlerle müşterilerini destekleyen havacılık ve seyrüsefer veritabanı hizmeti sunan Keyvan Havacılık, 25-28 Ekim tarihlerinde düzenlenecek SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’na katılacak.

Askeri veri üretimi de gerçekleştiren Keyvan Havacılık, savunma, havacılık, denizcilik ve uzay sanayinde stratejik öneme sahip pek çok ürünün ilk kez tanıtılacağı fuarda çalışmalarını katılımcılara tanıtacak. İlk kez SAHA EXPO’da yer alacaklarını belirten Keyvan Havacılık CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keyvan, “Çalışmalarımızı ve özellikle askeri alanda sunduğumuz hizmetleri SAHA EXPO katılımcılarıyla paylaşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Türkiye'de ilk ve tek, dünyada ise dördüncü onaylı havacılık ve navigasyon veri tabanı hizmeti sunan Keyvan Havacılık, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’na katılacak. 25-28 Ekim tarihlerinde düzenlenecek SAHA EXPO’da yüksek teknolojiye sahip ürünler sergilenecek. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma, Ticaret, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları ve Millî Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı’nın destekleriyle düzenlenen fuarda savunma, havacılık, denizcilik ve uzay sanayinde stratejik öneme sahip pek çok ürün ilk kez tanıtılacak.

Keyvan Havacılık askeri veri üretimi de gerçekleştiriyor

Keyvan Havacılık, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı EASA’dan aldığı havacılık seyrüsefer veri üretim izin sertifikası ile birlikte rakipleri ile aynı kalite ve standartlarda hizmet veriyor. Sivil ve askeri operasyonlar için gerekli olan veri tabanı içeriğiyle ise dünyadaki her bir özel bölge için diğer üç rakibine kıyasla çok daha ayrıntılı veriye sahip. Ürettiği güncel Havacılık & Navigasyon Veri Tabanı ile ülkelerin askeri ve sivil olmak üzere bölgesel uçuş planlamaları, risk ve hassas askeri operasyonel ihtiyaçlara yönelik olarak gereken uygulamalar için devletlere hizmet sağlıyor.

Arama-kurtarma ve savaş operasyonlarının yanı sıra devlet kademesindeki VIP uçuşlar ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin uçtan uca güvenli uçuş planlamasında güvenli hizmet sunma kapasitesi ise ülkemizin özel operasyonlarda seyrüsefer veri hizmetine ilişkin dışa bağımlılığına son verme imkânı sunuyor, veri tabanı insanlı hava araçları ile yapılan operasyonların yanı sıra İHA ve SİHA'ların tüm özel uçuşlarında da kullanılabiliyor.

GE Aerospace ile iş birliği imzalandı

Keyvan Havacılık, dünya devi avionic sistem üreticisi General Electric (GE) Aerospace ile uçuş yönetim sistemlerine yönelik veri tabanı hizmeti sunmak üzere iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma ile Keyvan Havacılık, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda geliştirdiği havacılık ve navigasyon veri tabanı hizmetini, GE Aerospace'in ürettiği uçuş yönetim sistemlerini (FMS) kullanan uçaklarda sunmaya başlayacak. Aynı zamanda Keyvan Havacılık navigasyon veri tabanı, GE Aerospace'in ’un onaylı veri sağlayıcılarından biri olacak.

“Büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz”

SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda çalışmalarını ve hizmetlerini katılımcılarla paylaşacaklarından dolayı mutlu olduklarını belirten Keyvan Havacılık CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keyvan, şunları söyledi: “Keyvan Havacılık olarak bu yıl ilk kez SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’na katılıyoruz. Çalışmalarımızı ve özellikle askeri alanda sunduğumuz hizmetleri SAHA EXPO katılımcılarıyla paylaşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Keyvan, uçuş planlama ve navigasyon veri gereksinimi hizmetleri ile devletin VIP uçuşlarını, askeri operasyonları, kurtarma ve insani operasyonları destekleme kapasitesinde. Şubat 2022'de EASA'dan onay alarak tasdikli havacılık ve navigasyon veri tabanı sağlayan ülkeler arasındaki yerimizi sağlamlaştırmıştık.

Geçtiğimiz günlerde GE Aerospace ile bir iş birliği anlaşması imzaladık. Bu iş birliği, Türk uzay ve havacılık endüstrisi için yenilikçi imkanlar ve değerler yaratıyor; yakın gelecekte yeni olasılıkların ve projelerin önünü açıyor. Bugün havacılık sektörünün temel taşlarından biri olan havacılık ve navigasyon veri tabanını üreten dünyada dördüncü, Türkiye’de ise ilk ve tek firma olarak hızla büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz. Amacımız hem yerel ekonomiye katkı sunmak, istihdam yaratmak hem de hizmetlerimizi diğer ülkelere de taşıyarak ülkemize ihracat geliri kazandırmak. Bu çalışmalarımızı ve daha fazlasını SAHA EXPO’da katılımcılarla paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.”

Yazarlar