SON DAKİKA
Tarih : 2022.10.28 01:17:50

Keyvan Havacılık ve ASELSAN’dan İş Birliği

Türkiye’nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu ASELSAN ile uçuş operasyonu ve veri analitiğiyle ilgili yenilikçi fikir, ürün ve çözümlerle müşterilerini destekleyen havacılık ve seyrüsefer veri tabanı hizmeti sunan Keyvan Havacılık, bir iş birliğine imza attı. İki kurum arasında imzalanan protokolle seyrüsefer ve navigasyon veri hizmeti alanında iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

Türkiye’nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu ASELSAN ile havacılık sektörünün temel taşlarından biri olan havacılık ve navigasyon veri tabanını üreten dünyada dördüncü, Türkiye’de ise ilk ve tek firma olan Keyvan Havacılık yeni bir iş birliğine imza attı. İmzalanan protokolle Türkiye’nin yerli ve milli üretim yapan iki önemli firması arasında seyrüsefer ve navigasyon veri hizmeti alanında iş birliği yapılacak.

“Yerli ve milli üretim yapan bu iki firmanın iş birliğinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”

Vizyonundaki teknoloji vurgusu ile "Küresel pazarda yarattığı değerler ile sürdürülebilir büyümesini koruyan, rekabet gücü ile tercih edilen, stratejik bir ortak gibi güven duyulan, çevreye ve insana duyarlı bir milli teknoloji firması olmayı" hedefleyen ASELSAN ile yaptıkları iş birliğinden dolayı mutluluk duyduklarını belirten Keyvan Havacılık CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keyvan, şunları söyledi: “Ülkemizin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN ile iş birliği yapmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. ASELSAN bünyesinde yer alan nitelikli mühendislik kadrosu ile başarısını kanıtlamış bir kurum. Böyle bir kurumla iş birliği içerisinde olmak bizi heyecanlandırıyor. İmzalanan bu protokolle birlikte Keyvan Havacılık ve ASELSAN arasında seyrüsefer ve navigasyon veri hizmeti alanında iş birliğine gidilecek. Yerli ve milli üretimin öneminin her geçen gün arttığı günümüzde yerli ve milli üretim yapan bu iki firmanın iş birliğinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Veri tabanı insanlı hava araçları ile İHA ve SİHA'ların özel uçuşlarında da kullanılabiliyor

Askeri veri üretimi de gerçekleştiren Keyvan Havacılık, arama- kurtarma ve savaş operasyonları, devlet kademesindeki VIP uçuşlar ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) uçtan uca güvenli uçuş planlamasında güvenli veri sunma imkanıyla ülkemizin özel operasyonlarda seyrüsefer verilerine ilişkin dışa bağımlılığına son vermeye imkân tanıyor. Keyvan Havacılık, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı EASA’dan aldığı havacılık seyrüsefer veri üretim izin sertifikası ile birlikte rakipleri ile aynı kalite ve standartlarda destek sunuyor.

Ürettiği güncel “Havacılık & Navigasyon Veri Tabanı” ile ülkelerin askeri ve sivil olmak üzere bölgesel uçuş planlamaları, risk ve hassas askeri operasyonel ihtiyaçlara yönelik olarak gereken uygulamalar için devletlere veri sağlıyor. Veri tabanı insanlı hava araçları ile yapılan operasyonların yanı sıra İHA ve SİHA'ların tüm özel uçuşlarında da kullanılabiliyor.

Yazarlar