SON DAKİKA
Tarih : 2023.07.05 01:04:25

Koltuğunda Önceki Yolcunun Kanıyla karşılaştı

Fransız havayolu şirketi Air France ile ülkenin başkenti Paris’ten Kanada’daki Toronto şehrine uçan Habib Battah, uçakta eşyalarının kana bulanmasının ardından ne yapacağını şaşırdı. Beirut Report’un kurucusu gazeteci Habib Battah, eşyalarının önceki bir yolcunun kanıyla temas ettiğini fark ettiğinde yaşadığı dehşeti anlattı. Cumartesi günü tweet atan talihsiz yolcu, “Hayatımda bazı şeyler gördüm, ancak dün @airfrance uçağımdaki kana bulanmış korkunç halı başka bir seviyeydi.

Paris’ten Toronto’ya transatlantik uçuşunda bir saat sonra, iğrenç bir koku almaya devam ettim ve anlayamadım.” diye yazdı. Aşağı baktığında koltuğunun yanında büyük kırmızı bir leke fark ettiğini açıkladı. Dokunulduğunda ıslaktı. İlk başta uçuş görevlisi omuz silkti ve kendisine biraz mendil verdi. Mendillerin kan kırmızısı çıktığını söyleyen Battah, bir düzineden fazla kullandığını ekledi. Ardından önündeki koltuğun altından sırt çantasını çıkardığını ve kayışının da ıslanmış olduğunu fark ettiğini söyledi.

Yolcu, “Ellerimin ve dizlerimin üstüne çöküp yarım saat temizlik yaptım” diye yazarak, mürettebatın kendisine yerleri silmesi için eldiven ve ek mendil verdiğini de sözlerine ekledi. Battah, “Sonra gelişigüzel bir şekilde, bizimkinden önceki bir uçuşta bir yolcunun kanaması olduğunu fark ettiler,” diyerek şaşkınlığını açığa vurdu.

HASTA YOLCU VARMIŞ

Gazeteci, bir uçuş görevlisinin, önceki yolcunun “iç kanaması ve enfeksiyonu” olduğundan bahsettiğini, bu nedenle kendisinin ve diğer yolcuların bir hastalığa maruz kalıp kalmadığını merak ettiğini söyledi. Battah, “Umarım @airfrance bunu ciddiye alır ve herhangi bir tehlikeli tıbbi/biyolojik duruma maruz kalıp kalmadığımızı bize söyleyebilir,” diye ekledi. Air France ise yaptığı açıklamada, özür dileyerek ekiplerin en kısa sürede kendisiyle iletişime geçeceğini söyledi.

Battah ise yanıt verdiği için havayoluna teşekkür etti, ancak şunları yazdı: “Bu bir müşteri hizmetleri sorunu değil. Uçağınızda taze insan kanı var. Beni ve diğer yolcuları bulaşıcı hastalığa maruz bırakmış olabilirsiniz. Hasta yolcuların durumunu bir an önce öğrenmemiz gerekiyor” diye ekledi.

Yazarlar