SON DAKİKA
Tarih : 2023.04.26 00:36:57

Kontrolden Geçmek İçin 2,5 Kiloluk Kıyafet Giydi

Uçağa binmek için uygulanan katı kurallar bu kez de Filipinli bir yolcu tarafından esnetildi. Kıyafetlerini üst üste giyerek bavulundaki birkaç kilo ağırlıktan kurtulan kadın, sosyal medyada hızla popüler oldu. Filipinler’den Gel Rodriguez, uçağa binmek için gerekli bavul ağırlığını aştığını öğrenince kıyafetlerini üst üste giyerek bavulun ağırlığını azaltmaya çalıştı.

Öyle ki, genç kadın tam 2,5 kilo ağırlığındaki kıyafetler giyerek bavulunu, izin verilen ağırlık olan 7 kilonun da altına bile düşürmeyi başardı. Havayolu personeli, Rodriguez’e, çantasının dokuz kilo geldiğini ve fazlalık için ücret alınacağını bildirildi. Ancak ücret vermeyi reddeden genç kadın, bavulundan çıkardığı beş tişört, üç ceket ve üç çift altı giyerek kuralları alt etmeyi başardı. 2,5 kiloluk kıyafet giyen Rodriguez, bavulunu 9 kilodan 6,5 kiloya indirmiş oldu.

Uçak firmalarının kurallarını aşmaya çalışan ve kandıran tek kişi Rodriguez değil. TikTok kullanıcısı Larissa da, bir boyun yastığını giysilerle doldurmayı seçti. Yastığı yumuşak eşyalarla doldurarak kontrolden geçti ve uçağa fazladan 6 kg bagaj almayı başardı. Larissa böylece bagaj ücretlerinden 67 sterlin tasarruf etmeyi başardığını söyledi.

Yazarlar