SON DAKİKA
Tarih : 2020.03.16 16:02:08

Kriz Nedeniyle Emekliliğini Erteledi

IAG’nin CEO’su Willie Walsh, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs krizi nedeniyle emekliliğini erteledi. Aer Lingus, British Airways, Iberia, LEVEL ve Vueling’in sahibi IAG’nin CEO’su Willie Walsh tüm dünyayı etkileyen koronavirüs krizi nedeniyle emekliliğini olarak erteleyecek.

IAG Grup, koronavirüs salgınından kaynaklanan uçuş iptal kararlarıyla birlikte havayolu endüstrisini derinden etkileyen krizin etkileriyle başa çıkmak için mevcut eylem planını açıkladı. Walsh’ın emekliliğinin ardından yerini alması planlanan Iberia’nın şu anki CEO’su Luis Gallego, havayolu şirketinin de karşı karşıya kaldığı zorluklarla mücadele etmek için bir süre daha Madrid’de kalacak. IAG Başkanı Antonio Vázquez de koronavirüs krizi nedeniyle grup genelinde bir yönetim istikrarı sağlamak amacıyla bu kararların alındığını ve böyle güç bir dönemde emekliliğini erteleyen CEO Willie Walsh’a minnettar olduklarını vurguladı.

Grup ayrıca, bu kriz döneminde sermayeyi koruma ve maliyetleri düşürme hareketlerini açıkladı. Son birkaç hafta içinde havayolları ve küresel ağlarındaki rezervasyonlarda önemli bir düşüş görüldüğünü söyleyen Willie Walsh “Talebin yaza kadar zayıf kalmasını bekliyoruz. Bu nedenle uçuş tarifelerimizi azaltıyoruz. Ayrıca her bir havayolumuzda işletme giderlerini azaltmak ve nakit akışını iyileştirmek için harekete geçiyoruz. IAG güçlü bir bilançoya ve önemli nakit likiditesine sahiptir” dedi. IAG Grup, Nisan ve Mayıs için 2019’daki aynı döneme kıyasla kapasiteyi yüzde 75 oranında azalacak. Grup ayrıca seferlerin azaltılmasıyla boşa çıkacak olan çok sayıda uçağı yere indirecek, harcamaları azaltacak.

Yazarlar