SON DAKİKA
Tarih : 2021.01.06 12:57:46

Kule Görevlilerinin Duyduğu Ses Kaydı Paniğe Yol Açtı!

Çok sayıda hava trafik kontrolörü tarafından duyulan ses kaydı büyük paniğe neden oldu. FBI ve Federal Havacılık İdaresi zaman kaybetmeden sesin kaynağını araştırmaya başladı. Felaketle sonuçlanabilecek tehditle ilgili verilen tarih ise 6 Ocak yani bugün. ABD merkezli CBS televizyonu korkunç ses kaydını dünyaya duyurdu, yetkililer alarma geçti.

İntikam yemininin tam olarak bir yıl sonra gelen tehdidin aslı olup olmadığı araştıran istihbarat servisleri diken üstünde. Tüyler ürperten bir ses kaydı, Kongre’nin Joe Biden’ın kazandığını onaylandığı gün İran askeri komutanı Kasım Süleymani’nin ölümünün ‘intikamını’ almak için bir uçağı Amerikan Kongre Binası’na uçurma tehdidini ortaya koydu. ABD’yi alarma geçiren tehdidi herkesten önce duyuran CBS televizyonun haberine göre, FBI ve Federal Havacılık İdaresi, New York’ta çok sayıda hava trafik kontrolörü tarafından duyulan mesajı araştırıyor.

Dijitalleştirilmiş bir sesle iletilen tehdit, “Çarşamba günü Kongre Binası’na uçuyoruz. Süleymani’nin intikamı alınacak.” ifadelerini kullanıyor. Kongre, Demokrat Joe Biden’ın zaferini, Çarşamba günü Kongre Binası’nda doğrulamayı planlıyor. Tehdit, Başkan Donald Trump’ın talimatıyla ABD’nin drone saldırısında hayatını kaybeden Süleymani’nin ölümünden neredeyse bir yıl sonra yapıldı. Mesajı kimin gönderdiği henüz belli değil ancak CBS kanalının aktardığına göre tehdidin inandırıcı olduğuna inanılıyor. Pentagon ve diğer ilgili kurumlara Salı günü brifing verildi. Ses kaydı, suç sayılan ‘havacılık frekanslarının ihlali’ olarak araştırılıyor.

Herhangi bir ihlal, pilotların uçaklarını nasıl ve nerede uçuracakları konusunda aldıkları mesajlara müdahale etmek için kullanılabileceği ile ilgili. CBS, bugün hava trafik kontrolörlerine, bir uçağın kendilerine verilen uçuş rotasından saptığını düşündüren herhangi bir olağandışı faaliyeti rapor etmelerinin söylendiğini belirtiyor. FBI Daily Mail gazetesine soruşturma hakkında bir yorum yapmadığı, ancak “kamu güvenliğine yönelik tüm şiddet tehditlerini ciddiye aldığını” bildirdi.

Federal Havacılık İdaresi ise, ‘havacılık güvenliğini etkileyebilecek herhangi bir güvenlik tehdidi konusunda federal kanun yaptırımı ve ulusal güvenlik ortaklarıyla yakın işbirliği içinde çalıştığını’ ekledi. Kimliği gizli tutulan bir yetkilinin CNN International’a yaptığı açıklamaya göre, tehdit bilinen herhangi bir istihbaratla eşleşmiyor. Yetkili, tehdidin ABD’nin şu anda İran’da izlediği hiçbir şeyle ilgisinin olmadığını söyledi.

Yazarlar