SON DAKİKA
Tarih : 2020.02.06 17:42:34

Kule ve Meydan Görevlileri İfade Verecek

Sabiha Gökçen Havalimanı’na inişi sırasında pistten çıkan uçakla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcılık, kule ve meydan görevlilerinin ifadeleri alınması için talimat verdi. Kule ve meydan görevlileri polis nezaretinde adliyeye götürülecek Sabiha Gökçen Havalimanına dün akşam saatlerinde iniş yaptığı sırada pistten çıkan İzmir- İstanbul seferini yapan yolcu uçağında bulunan 3 kişi hayatını kaybetti, 179 kişi yaralandı. Kaza soruşturmasını yürüten savcının talimatıyla, kule ve meydan görevlilerinin mevcutlu olarak ifadeleri alınmak üzere adliyeye getirilmelerini istediği kaydedildi.

PİLOTLARIN KAN ÖRNEĞİ ALINACAK, CEP TELEFONLARI İNCELENECEK

Başsavcılık, soruşturma kapsamında uçağın Kaptan Pilotu Mahmu A. ve Güney Kore uyruklu Yardımcı Pilot Ferdinant P.’den, alkol ya da uyuşturucu madde olup olmadığının tespiti için kan örneği alınmasını istedi. Kan örneklerinin mahkemeden moleküler ve genetik inceleme izni alındıktan sonra da Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi yönünde karar aldı. Savcılık ayrıca 2 pilotun cep telefonlarına mahkeme kararıyla el konulmasını talep etti.

GÜVENLİK KAMERALARI DA İNCELENECEK

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kazanın yaşandığı pisti gören güvenlik kamera görüntüleri ile kule ve pilotlar arasındaki konuşma dökümlerinin de soruşturma dosyasına konulmasını istedi.

Yazarlar