SON DAKİKA
Tarih : 2017.10.01 15:43:36

Kuş Sürüsüne Çarpan THY Uçağı İstanbul’a Geri Döndü

Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-Brüksel seferini gerçekleştirmek üzere Atatürk Havalimanından havalanan uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra kuş sürüsüne çarptı. Motor palleri hasar gören uçak geri dönmek zorunda kaldı.
Edinilen bilgiye göre, THY’nin İstanbul-Brüksel seferini gerçekleştirecek TK1937 sefer sayılı TC-JRO kuyruk tescilli Airbus A321 tipi yolcu uçağı, bu sabah saat 08.00’de Atatürk Havalimanından kalktıktan kısa bir süre sonra kuş sürüsüne çarptı. Çarpma sonrası güvenlik kuralları gereği uçağın pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkeziyle iletişime geçerek durumu aktardı. Geri dönüş için alınan onayın ardından havalimanına sorunsuz bir şekilde iniş yaptı.
 
Hasar gören uçak seferden çekildi
İnişin ardından yolcular terminale alınırken, kuş sürüsüne çarpan THY uçağı hasar tespiti için teknik hangara götürüldü. Yapılan ilk incelemelerde uçağın motorun pallerinde hasar meydana geldiği tespit edildi. Bunun üzerine uçak seferden çekildi. Yolcular ise TC-JSM kuyruk tescilli başka bir uçakla 2 saat rötar sonrası saat 10.30’da Brüksel’e gönderildi.

Yazarlar