SON DAKİKA
Tarih : 2020.06.18 14:56:04

London City Havaalanı İç Hatlarla Yeniden Açılıyor

London City Havaalanı, COVID-19 salgını sırasında neredeyse üç ay boyunca kapatıldıktan sonraki günlerde yeniden açılmaya hazırlanıyor. İngiliz başkentinin beşinci en büyük ve en merkezi havalimanı, başlangıçta iç hatlara hizmet edeceğini ve ilk uçuşun Pazar günü Londra Şehri ile Man Adası arasında planlandı.

Pandemi en fazla uçuşu durdurduktan sonra, havayolları Temmuz ayında İngiltere'den uluslararası yolculuğa devam etmeyi umuyordu, ancak 8 Haziran'da getirilen hükümet karantina kuralları, Avrupa sınırları yeniden açılsa bile London City havalimanı kapalı tutuluyordu.

London City Havaalanı CEO'su Robert Sinclair yaptığı açıklamada, Kısa mesafeli ve bölgesel rotalar için iş seyahatinde olanlar, bankacılar ve politikacılar arasında popüler olan London City, İskoçya'daki kuzey doğu İngiltere ve Dundee'ye uçuşların 6 Temmuz'da başlayacağını ve Edinburgh, Glasgow ve Dublin'e giden yolların devam edeceğini söyledi. Haziran ayı son haftasında ise daha fazla destinasyona uçacağız. Uçuş yapmak iiçin havalimanımıza gelen misafirlerimizin COVİD-19 tedbirleri kapsamında tüm önlemlerini almalarını ve kurallara uymalarını istiyoruz şeklinde konuştu.

Yazarlar