SON DAKİKA
Tarih : 2018.07.31 18:56:18

Luftansa Büyüme Rakamlarını Açıkladı

Lufthansa Group Havayolları, 2018’in ilk yarısında önemli bir büyüme kaydettiğini duyurdu. Avrupa’nın en önemli havayolu grubun doluluk oranlarının yanı sıra yolcu ve uçuş sayısında yeni rekor seviyelere ulaşırken, ilk yarıda yaklaşık 67 milyon yolcu taşıdı.

2018 yılının ilk yarısında Lufthansa Group toplam gelirini geçen yılın aynı dönemine göre %5.2 artırarak 16.9 milyar Euro’ya yükseltti. Aynı dönemde net kazanç, 677 milyon Euro olarak gerçekleşti. Kapasite, satılan hacimler ve koltuk yük faktörü de ciddi artış gösterirken, Buradaki en büyük itici güç, hem Lufthansa hem de SWISS’nin sadece daha yüksek birim gelirleri elde etmekle değil, aynı zamanda birim maliyetlerindeki tüm önemli düşüşleri sağlayarak pozitif kazanç katkıları sağlaması oldu.

Network havayolları Lufthansa Alman Havayolları, ilk altı ayda Düzeltilmiş Faiz ve Vergi Öncesi Karını (FVÖK)16.0 oranında artırarak 660 milyon Euro’ya yükseltti. SWISS ilk yarı-yıllık Düzeltilmiş FAVÖ yüzde 56,7 oranında artarak 293 milyon Avro’ya yükselmiştti. İkinci çeyrek dönemde elverişli kazançlara rağmen, Avusturya Havayolları ilk yarıyılında -3 milyon Euro’luk Düzeltilmiş FVÖK olduğunu bildirilirken, bunda uçuş iptallerinin etksi olduğu belirtildi. Lufthansa Group, 2018 yılı için %8 oranında kapasite artışı ve %8,5’lik büyüme öngörüyor.

Hava koşulları etkiledi Lufthansa Grubu’ndan yapılan açıklamada gecikmelerden ve uçuş iptallerinden kaynaklanan maliyetlerde meydana gelen bir artış da, ilk yarı yıl kazançlarını olumsuz etkiledi. Bunun başlıca nedenleri, kıtanın ulusal hava seyrüsefer servis sağlayıcılarının mevcut kapasite problemleri gibi grev eylemleri ve Avrupa’nın havacılık sistemlerinin altyapı yetersizlikleri olarak gösterildi. Aşırı hava koşulları (fırtınalar gibi), ilk yarı yıl döneminde normalden daha fazla uçuş operasyonlarını etkiledi. Bu tür olumsuzluklar diğer tüm havayollarının da operasyonlarını etkilenirken, Lufthansa Grubu yaşanan bu olumsuzluklara rağmen istikrarlı büyüme grafiğini devam ettirerek önemli bir başarıya imza attı.

Yazarlar