SON DAKİKA
Tarih : 2020.06.16 14:49:16

Lufthansa Zor Günler Geçiriyor

Almanya'nın en önemli havayolu şirketi Lufthansa'da coronavirüs salgınının yol açtığı kriz büyüyor. Şirket yeniden yapılanma sürecinde 22 bin kişinin işsiz kalabileceğini duyurdu. Coronavirüs salgını, Almanya’nın en büyük havayolu şirketi Lutfhansa'yı da zor durumda bıraktı.

Şirket, salgının hava ulaşımı sektöründe yarattığı talep daralması nedeniyle 22 bin çalışanın işten çıkartılabileceğini duyurdu. Lutfhansa'dan yapılan açıklamada, talepte normalleşme için en az birkaç yıl gerektiği ifade edildi... Esaslı bir yeniden yapılanmanın da kaçınılmaz olduğu belirtildi. "Personel giderlerinin ciddi şekilde düşürülmesi gerektiği" kaydedilen açıklamada, işten çıkarmaların azaltılabilmesi için kısa çalışma seçeneği ve kriz önlemlerinin devreye sokulacağı kaydedildi.

Hesaplamalara göre, salgın nedeniyle filodaki 100 uçağın çalışmayacak olması tam zamanlı görev yapan 22 bin kişinin işini tehlikeye atıyor. Bu sayı ise 135 bin çalışanı bulunan şirketin iş gücünün yüzde 16'sına denk geliyor. Coronavirüs krizi süresince filodaki 763 uçağından yaklaşık 700'ünü hangara çekmek zorunda kalan firma, 87 bin personeline ise devlet desteğiyle kısa çalışma ödeneği vermeye başlamıştı.

Yazarlar