SON DAKİKA
Tarih : 2019.03.17 03:09:02

Lufthansa’nın 40 Uçağını Rolls-Royce Uçuracak

Lufthansa Group, 40 yeni uçağının motor tedarikçisi olarak Rolls-Royce'u seçti. Rolls-Royce'un Trent 1000 motoru 20 Boeing 787 Dreamliner'ın, Trent XWB motoru ise 20 Airbus A350 XWB'nin enerjisini sağlayacak. Rolls-Royce aynı zamanda her iki motor türü için de amiral gemisi olan uzun vadeli TotalCare® hizmetlerini sunacak.

Trent XWB an itibarıyla dünyada uçuşlarda kullanılan en verimli büyük uçak motoru olmasının yanı sıra 1.800'den fazla hizmet halinde ya da siparişi verilmiş motor ile dünyanın en hızlı satan geniş gövdeli motoru konumunda. Havayolu şirketi aynı zamanda Trent 1000'in son versiyonu olan ve yüksek yakıt verimliliği ile düşük gürültü özelliği sunan Trent 1000 TEN'i (Thrust, Efficiency and New Technology - İtki, Verimlilik ve Yeni Teknoloji) de işletecek.

Lufthansa Group - Havayolu Kaynakları ve Operasyonel Standartlar Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Detlef Kayser konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: Bu uçakların enerjisini sağlayarak bize üstün müşteri hizmeti sunma konusunda yardım etmek üzere Rolls-Royce'u seçtiğimiz için son derece mutluyuz. Bu sayede işletme maliyetlerimizi azaltacak, uzun menzil filomuzu sadeleştirecek ve çevresel performansımızı yükselteceğiz."

Rolls Royce Sivil Havacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Chris Cholerton ise "Lufthansa sektörde saygın bir lider. Bu anlaşma, Trent motor ailemizin iki üyesinin ne denli kabul gördüğü ve onaylandığının önemli bir kanıtı. Bugünkü duyuru aynı zamanda Lufthansa'yla uzun zamandır devam eden ve büyük önem verdiğimiz ortaklığımızı güçlendiriyor. Lufthansa Trent 1000'i ilk kez seçmiş olup Trent XWB'ye olan bağlılığını göstermeye devam etmiştir." şeklinde konuştu.

Daha yüksek verimlilik ve daha düşük gürültü bir arada

Trent 1000, Dreamliner'ın 787-8, 787-9 ve 787-10'dan oluşan tüm versiyonlarının ilk uçuşlarında ve hizmete girişlerinde enerjilerini sağlıyor. Trent 1000, Dreamliner'ın yerini aldığı uçağa göre %20 daha verimli olmasını ve önceki nesil uçağın neden olduğu gürültünün yarısını yapmasını sağlayan bir teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Duyurusu yapılan iş birliği, Lufthansa'nın Trent XWB motora sahip 20 adet A350 uçak için verdiği mevcut siparişi destekliyor.

Motoru Rolls-Royce tarafından sağlanan 80'den fazla geniş gövdeli uçak, Lufthansa Group havayolları bünyesinde hizmet veriyor. Yedi farklı motordan oluşan Trent ailesi, 1995'te hizmete girişinin ardından geçen sürede toplamda 125 milyon saat uçuş gerçekleştirdi.

Yazarlar