SON DAKİKA
Tarih : 2017.07.12 14:38:34

Madame Tussauds Müzesi’ne Arap Turist Akını

İstanbul turizmine, bölgedeki tek Madame Tussauds müzesinin olması da önemli katkı sağlamaya başladı.Dünyaca ünlü balmumu heykel müzesi olan 250 yıllık Madame Tussauds’un 7 ay önce İstanbul İstiklal Caddesi’nde açılan merkezine şu an akın akın çoğunluğu Ortadoğulu olan turist kafileleri geliyor.Müze transit olarak İstanbul’a uğrayan turistler tarafından da ilgi görmeye başladı. 
 
MADAME TUSSOUDS MÜZESİNE ARAP TURİST AKINI!
 
İstanbul turizmine, bölgedeki tek Madame Tussauds müzesinin olması da önemli katkı sağlamaya başladı.Dünyaca ünlü balmumu heykel müzesi olan 250 yıllık Madame Tussauds’un 7 ay önce İstanbul İstiklal Caddesi’nde açılan merkezine şu an akın akın çoğunluğu Ortadoğulu olan turist kafileleri geliyor.Müze transit olarak İstanbul’a uğrayan turistler tarafından da ilgi görmeye başladı. 
 
 
 
 
Arap turistler dünyaca ünlü balmumu heykel müzesi Madame Tussauds’un İstanbul’daki merkezine turlara başladı. Tatil için İstanbul’a gelen turistler özellikle kentte mutlaka ziyaret edilmesi gerekenler listesine artık Madame Tussauds’u da alıyor.Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki Grand Pera binasında 7 ay önce açılan Madame Tussauds İstanbul şu an özellikle Ortadoğulu turistlerle dolup taşıyor. Bölgenin tek balmumu müzesi olan 2 bin metrekarelik alanda kurulu balmumu heykeli müzesine turist akını kentin turizmine de katkı sağlamaya başladı.
 
FOTOĞRAF ÇEKİLMEK İÇİN BİRBİRLERİYLE YARIŞIYORLAR
 
Transit olarak İstanbul’a uğrayan turistlerden de müzeyi ziyaret edenler var.Ziyaretçilerine tarihi bir gezinti imkanı sağlayan ve tarih, kültür, sanat, spor, siyaset dünyasından 56 figürün yer aldığı müzeye kalabalık gruplar halinde özellikle Arap turistler geliyor.Turistler balmumu heykelleri ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarışıyorlar.Günde 800 ziyaretçi müzeyi geziyor.Bunların yüzde 40’ı ise yabancı turistlerden oluşuyor.Müzeyi işletenler ise İstanbul'a gelen turist sayısının artmasına bağlı olarak ziyaretçi sayılarının daha da artacağını belirtti.

 

“MÜZEYİ GEZEN TURİST SAYISINDA ARTIŞ VAR”
 
Müzeyi ziyaret eden turist sayısında artışı gözlemlediklerini dile getiren müzenin işletmesini yapan Merlin Entertainments İstanbul’un Grup Pazarlama Müdürü Aydan Alboğa Uslu,”Ramazan’dan sonra yabancıların gelişi hızlandı. Özellikle açıldığımız ilk aylar yerli nüfusun ilgisi daha fazlaydı.7 ayda ziyaretçilerin yüzde 40’ı yabancılardan yüzde 60’ı ise yerli halktan oluştu.Yerli turistlerden de müzeyi gezi programına alanlar var.Şu anda İstanbul’u ziyaret eden turist profili Ortadoğulu,Körfez ülkelerinden olduğu için doğal olarak bizim trafiğimiz de ondan besleniyor.İstanbul’a gelen turist çeşitliliği arttıkça balkan ülkelerinden Rusya,Türki Cumhuriyetler içinde bir cazibe merkezi olacaktır.Bu tarz yatırımlar yeni turist getirmenin dışında gelmiş olan turistin kalma süresini artıracak faktörlerden biri” dedi.
 
“HER YIL YENİ FİGÜRLER EKLENECEK”
 
Ünlü oyuncular Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’un Ortadoğulu turistlerin de ilgisini çeken popüler isimler olduğunu belirten Aydan Alboğa Uslu,”Bu yıl eklenecek 4 yeni figürle sayı 60’a çıkacak. Her yıl ortalama 2 veya 3 figür daha eklenerek her yıl burası genişleyecek.Genel olarak bir ülkeyi veya bir şehri ziyaret edildiğinde orada Madame Tussauds varsa turistlerin ajandasında mutlaka yer alır.İstanbul’a gelen turistlerin ziyaret edeceği, keyifli bir vakit geçireceği yer açarak Türk turizmine ve kültür hayatına bir katkısı olsun istedik. Hem turistlerin hem de yerli halkın ilgi göstereceği yan yana gelip fotoğraf çektirecekleri isimlerin bir karması yapıldı. Aktörler ve aktrisler var Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ gibi bu isimler Ortadoğulu turistlerin de ilgisini çeken popüler isimler.Dolayısıyla böyle bir ilgi bekleniyordu.Ziyaret edenlerin profili sürekli değişiyor.İstanbul’u birden fazla ziyaret eden turistler için burası yeni bir yer” dedi.
 
 
“BİR FİGÜRÜN MALİYETİ 200 BİN DOLAR”
 
Bir figür maliyetinin yaklaşık 200 bin dolar olduğunu ve 8 ayda tamamlandığını belirten Aydan Alboğa Uslu,”Bir figürün maliyeti 150 ila 200 bin dolar arasında değişiyor.Yabancı bir figürse örneğin Madonna’nın figürü daha önce yurt dışında yapılmış bir örnekten onun kalıbından yola çıkarak yapılıyor.Dolayısıyla o biraz daha ilk yapımagöre daha uygun fiyatla oluyor.Sadece bizde olan ilk kez yapılanlar daha maliyetli oluyor. Figürler Londra’daki stüdyoda yapılıyor.Oradaki uzmanlar buradaki figürlerin yapımı için sık sık İstanbul’a geldiler. Mevlana ile ilgili verilere ulaşmak için Mevlana’nın torunları ile biraraya geldiler. Konya’daki Mevlana Müzesini gezdiler.Ortalama bir figür 8 ayda tamamlanıyor” şeklinde konuştu.
 
TARİHİ GEZİNTİ YAPILIYOR
 
Tarihi bir gezintinin yapıldığı müzede, Atatürk, Mevlana, Zeki Müren, Barış Manço,Adile Naşit, MFÖ, Adile Naşit, Yaşar Kemal, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan, Angelina Jolie, Usain Bolt, Steve Jobs, Steven Spielberg,Beyonce, Messi, Rihanna,Brad Pitt, Marilyn Monroe,Michael Jackson, Mozart,Albert Einstein ve Muhammed Ali gibi ünlü isimlerin figürleri görülebiliyor.
 
BİLET FİYATLARI
 
Dünyada 23 Madame Tussauds var. Madame Tussauds İstanbul haftanın 7 günü 10:00- 20:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Ortalama ziyaret süresi 1-1,5 saat.Tek girişlik biletler 13 yaş üstü online 40 TL, gişede 50 TL, Madame Tussauds İstanbul ve Sea Life Akvaryum ortak bileti ise 68 TL, Online çocuk ve öğrenci bileti 32 TL, yıllık üyelim yetişkin Madamme Tussauds+Legoland+Sea Life 217 TL,
 
Gökhan ARTAN-HABERTÜRK

Yazarlar