SON DAKİKA
Tarih : 2020.02.17 15:04:03

Mağdurlar Sadece Türk Yolcular Değilmiş!

Ekonomik sıkıntılar sebebiyle uçuşlarını durduran ve iflas başvurusunda bulunan Atlasglobal'le ilgili yaşanan gelişme Rusları da mağdur etti. Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR)'un sitesinde yer alan değerlendirmede Atlasglobal'in Rus turistlere ve tur operatörlerine de borçlu olduğu belirtildi.

Bu konuda en çok sıkıntıyı 2020 yeni yıl tatili döneminde İstanbul'a Atlasglobal uçuşları için bilet satın alan Rus yolcuların yaşayacağı belirtilen değerlendirmede yolcuların paralarını geri alabilmek için uzun bir süreç yaşayabileceği belirtildi. Ruslara on milyonlarca ruble borcu olabilir Piyasa katılımcılarına göre, Altasglobal, Aralık ve yeni yıl uçuşları için aldığı paraları Rus turistlere ve Rus tur operatörlerine iade etmedi.

Atlasglobal'in Rus müşterilere toplam borcunun on milyonlarca ruble olabileceği belirtildi. Rus havacılık uzmanları ise Atlasglobal’ın iflasının borçlar hariç ciddi bir etkisi olacağını düşünmüyor. Pazar katılımcılarından biri, “ 2020 sezonu için Rus tur operatörleri Atlasglobal'ı olası bir ortak olarak görmedi. Aralık'ta uçuşları durdurmasından sonra herkes olumsuz gelişmelere hazırlıklıydı. Atlasglobal’ın ayrılması önümüzdeki yaz sezonunu etkilemeyecek." ifadelerini kullandı.

Yazarlar