SON DAKİKA
Tarih : 2024.06.11 18:56:49

Malavi Başkan Yardımcısı Saulos Chilima Uçak Kazasında Öldü

Malavi Devlet Başkan Yardımcısı Saulos Chilima (51) uçak kazasında öldü. Malavi Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Chilima’yı taşıyan uçağın ormanlık alanda kaza yapmış olabileceği belirtilmişti. Güney Afrika ülkesi Malavi’nin Başkan Yardımcısı Saulos Chilima ve 9 kişiyi taşıyan askeri uçak dün (10 Haziran) kayboldu.

Askeri uçak, kötü hava koşullarında uçuyordu. Uçağın kaybolduğunun açıklanmasının ardından askerler, uçağı bulmak için Chikangawa Ormanı’nda arama yapıyorlardı ve uçağın enkazına ulaşıldı. Uçakta eski First Lady Shanil Dzimbiri de vardı.

Uçağa “geri dönün” talimatı verilmişti

Uçak, dün (10 Haziran) yerel saatle 09:17’de başkent Lilongwe’den havalanmış ve Mzuzu Havalimanı‘na doğru yola çıkmıştı. Fakat uçak görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle iniş yapamadı, hatta uçağa başkente geri dönmesi talimatı verildi. Chilima, 2014’ten beri Malavi’de başkan yardımcılığı görevini üstleniyor. AFP’nin aktardığına göre Chilima, özellikle gençler arasında çok seviliyor.

Ülkede gelecek yıl yapılacak seçimlerde de favori olarak görülüyordu. Chilima, 2022’de ihaleler karşılığında rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklanmış ve yetkileri elinden alınmıştı. Fakat mahkeme, geçtiğimiz ay kendisine yöneltilen tüm suçlamaları düşürdü.

Yazarlar