SON DAKİKA
Tarih : 2020.09.22 17:03:47

Maske Takmayan Yolcu Uçaktan İndirildi

New Hampshire’da bir kadın 2 yaşındaki oğluyla maske takmadığı için American Airlines uçağından indirildi. New Hampshire’da Rachel Starr Davis adlı bir kadın yolcu 2 yaşındaki oğluyla birlikte bindiği American Airlines uçağında maske takmadığı için kalmasına izin verilmedi . Uçaktan indirilen kadından yana olanlar, uçakta başkalarını güvende tutmak için koyulan kuralların nasıl dengeleneceği hakkında bir tartışma başlattı. Portsmouth'tan bir kadın Instagramda Rachel Starr Davis hakkında yaptığı paylaşımda Kuzey Carolina'da Charlotte'ta bir uçağa binerken, havayolunun 2 yaşın üzerindeki tüm yolcuların burun ve ağızlarını örtmek zorunda olduğunu yazarak havayolunun haklı olduğunu yazdı.

OĞLU MASKE TAKMAYI İSTEMEDİ

Portsmouth Herald gazetesinde uçaktan indirilen kadın ve çocuğu hakkında yer alan haberde Rachel Starr Davis adlı kadının 2 yaşındaki oğluyla Manchester, New Hampshire'a uçarken oğlunun maske takmayı reddettiğini yazdı. Kadının "Onu tutmaya ve maskeyi takmaya çalışırken çığlık atıp ağlarken elimden geleni yaptığını" söylediğini belirtti. Ancak sonunda uçuş ekibi ve tüm yolcular onun uçaktan inmesini istedi..

HAVAYOLU KURALLARI UYGULANIYOR

Instagram'daki bazı kullanıcılar uçuş görevlilerinin işlerini yaptıklarını iddia ederken, diğerleri küçük bir çocukla seyahat eden bir anneye karşı şefkat eksikliğini kınarken 180.000'den fazla beğeni ve binlerce yorum topladı. American Airlines sözcüsü Gianna Urgo gazeteye verdiği demeçte, "Politikalar uygulanıyor ve onaylanmış maskeler müşteriye yolculuğu boyunca sunuluyor. Konu hakkında daha fazla bilgi edinmek ve endişelerini gidermek için aileye ulaştık" dedi.

HAVAYOLU UÇAK YOLCULARINI YENİDEN KAZANMAK İSTİYOR

Rachel Starr Davis, American Airlines'ın kendisiyle temasa geçtiğini ve kendisine yapılan davranıştan dolayı özür istediğini söyledi.Davis'in olayı, çalışanlarını ve yolcuları güvende tutmak için konulan yeni kuralların uygulanmasında, havayollarının yeniden uçak yolcularını kaçanmak için nasıl mücadele ettiğinin en son örneği olarak görüldü. Ağustos ayında, 2 yaşındaki bir başka anne ve diğer çocukları, New York'a dönerlerken Florida'da bir uçaktan atıldılar.Geçen haftanın başlarında, başka bir kadın 2 yaşında çocuğunu maske takmadııı için uçuştan ayrılması istendi. NBC-2-TV'nin bildirdiğine göre yaşlı kadın oğlunun maskesini takmamakta direndiğini bildirdi.

Yazarlar