SON DAKİKA
Tarih : 2022.11.24 21:45:58

Maskeye Geri Dönüyor: Sadece Havalimanı ve Uçaklarda Geçerli

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da, artan Covid-19 vakaları ve yaklaşan yaz döneminde ülkeye gelecek turist sayısı nedeniyle virüsün bulaşma riskini azaltmak için havalimanları ve uçaklarda maske kullanma zorunluluğu getirildi.

Brezilya Sağlık Gözetim Ajansından (Anvisa) yapılan yazılı açıklamada, ağustos ayından bu yana riskli gruplarda tavsiye edilen maske kullanımının, 25 Kasım itibarıyla havalimanı ve uçaklarda zorunlu hale geldiği belirtildi. Kararın, konuyla ilgili uzmanların yaptığı toplantının ardından alındığı vurgulanan açıklamada, "Toplantının katılımcıları, epidemiyolojik verilerin özellikle toplu taşıma, havaalanları ve kapalı ortamlarda maske kullanımı gibi farmakolojik olmayan koruma önlemlerinin yeniden uygulanması gerektiğini vurguladı" ifadesine yer verildi.

Yıl sonu önlemi

Covid-19 verilerinin mevsimlere göre dağılımına da değinilen açıklamada, Brezilya'da son yıllarda, ilkbahar ve yaz dönemini kapsayan kasım-ocak aylarında vakalarda artışların görüldüğü ve bu durumun, okul tatilleri ile yıl sonu partileri gibi sebeplerden dolayı havalimanlarından ülkeye gelecek turist sayısıyla daha da artabileceği aktarıldı. Öte yandan, Latin Amerika'nın en büyük tıbbi araştırma vakfı Oswaldo Cruz (Fiocruz), aralarında Rio de Janeiro ve Sao Paulo gibi eyaletlerin bulunduğu 15 eyalette Covid-19 vakalarının arttığını açıkladı.

Yazarlar