SON DAKİKA
Tarih : 2021.06.30 15:23:33

Milas - Bodrum Havalimanı’nda Yangın Paniği

Milas-Bodrum Havalimanı dış hatlar bölümünde yangın çıktı. Elektrik kablolarından kaynaklı olduğu iddia edilen yangında binanın büyük bir bölümü duman altında kaldı.

Edinilen bilgiye göre, Milas - Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Bölümü Heliport Sahasında kablolardan kaynaklı yangın meydana geldi. Yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra teknik personellerde müdahalede bulundu. Yangından dolayı sistemsel sıkıntıların yaşandığı havalimanında dış hatlarda uçuşlara ara verildi.

Uçakların uygun olan havalimanlarına yönlendirildiği öğrenildi. Sistemdeki sıkıntıların giderilmesinin ardından uçuşların yeniden başlayacağı öğrenildi.

Öte yandan TAV Milas-Bodrum Genel Müdürülüğü yaptığı açıklamada şunları kaydetti :

Milas-Bodrum Havalimanı’nda bu sabah saatlerinde terminale gelen elektrik ve fiber veri kablolarının geçtiği galeride çıkan kısa süreli yangın nedeniyle havalimanımızdaki sistemler etkilenmiştir. Havalimanı itfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından kabloların değişimi için onarım çalışmaları başlamıştır.

Çalışmaların gün içinde tamamlanması beklenmektedir. Bu süreçte terminale kesintisiz güç kaynağıyla elektrik verilirken gelen uçuşlar ve iç hatlar giden yolcularımızın işlemleri manuel olarak gerçekleştirilmektedir. Yurtdışından gelen uçuşların tarifelerine göre üç saat gecikmeyle hareket etmesi için gerekli bilgilendirme yapılmıştır.

Yurtdışı giden yolcularımız için tur operatörleriyle görüşülerek gerekli önlemler alınmıştır. Kısa süreli yangından terminal binası etkilenmemiştir.

Bilgilerinize sunarız.

İclal Kayaoğlu, TAV Milas-Bodrum Genel Müdürü

Yazarlar