SON DAKİKA
Tarih : 2017.08.08 12:53:17

Milli Dağcı Tunç Fındık, İGA Bayrağını Broad Peak Zirvesinde Dalgalandırdı

İGA’nın desteğiyle dünyadaki 8000 metreyi aşan 14 adet dağın zirvesine tırmanarak rekorlara imza atan Milli Dağcı Tunç Fındık, Pakistan Broad Peak’te 8 bin 47 metredeki zirveye ulaşarak, 11.zirveyi tamamladı.

Türkiye’yi sivil havacılığın zirvesine taşımaya hazırlanan İstanbul Yeni Havalimanı (İGA)’nın sponsorluğunda; dünyadaki 8 bin metreyi aşan 14 adet dağın zirvesine tırmanmayı hedefleyen milli dağcı ve profesyonel tırmanıcı Tunç Fındık, Pakistan’da Karakurum Sıradağları’nda yer alan Broad Peak’te 8 bin 47 metredeki zirveye ulaşarak 11. tırmanışını başarıyla tamamladı. Ünlü dağcı, Pakistan’daki Nanga Parbat, Gasherbrum ve Nepal’deki Annapurna dağlarına da ulaşarak 14 zirveyi tamamlamayı hedefliyor.

Dünyanın en yüksek dağı Everest’e iki kere çıkan ilk Türk olan ve tırmandığı 11 adet 8000’lik dağ ile en çok 8000’liğe çıkan tek Türk olan Fındık, her dağcının hayali olan “14x8000 Tırmanış Projesi”ni tamamladığında, ‘Sekizbinlik’ olarak bilinen dağların zirvelerine başarıyla ulaşan Türkiye’de ilk, dünyada ise 34’üncü kişi olacak.

Ulaştığı zirvelerde İGA bayrağını da dalgalandıran Tunç Fındık da şunları söyledi: “25 yıldır sürdürdüğüm dağ yolculuğumda hep en yükseği hedefledim ve ilkleri hayata geçirerek bir Türk dağcının neler yapabileceğini göstermeye çalıştım. Çok heyecan verici bir spor benimki… Ancak bu projede beni heyecanlandıran bir diğer konu da Türkiye’yi dünyada zirveye taşıyacak en büyük projelerden biri olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın tamamlanması için canla başla çalışan İGA Ailesi’nin benim yanımda olması. Onlarla ortak bir amacı paylaşmak ve ülkemizin adını zirveye taşımak için çalışmak beni gururlandırıyor. Onların desteğiyle güç bularak zorlukları aşıp projemi tamamladığımda 8000 metreyi aşan 14 zirveyi tamamlayan ilk Türk dağcı olacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Böyle bir destekle yola çıkmaktan dolayı hem çok şanslı hissediyor hem de onur duyuyorum.”

Yazarlar