SON DAKİKA
Tarih : 2021.12.23 15:10:15

Milli Muharip Savaş Uçak’ı İçin Üç Kardeş İttifakı

Eurasian Times'ta yer alan bir makaleye göre, Türkiye TF-X diğer adıyla Milli Muharip Uçak- MMU geliştirme çalışmalarını hızla sürdürürken, müttefikleri Azerbaycan ve Pakistan ile iş birliği üzerine görüşmeler yapıyor.

Hindistan merkezli uluslararası yayın kuruluşu Eurasian Times'ta yer alan bir makalede, 'ABD ile yıpranmış bağların ortasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde bağımsız bir politika izlemek isteyen Türkiye, yerli olarak geliştirilen beşinci nesil savaş uçakları üzerinde çalışıyor. Bu çalışmanın bir parçası olarak Ankara, müttefikleri Azerbaycan ve Pakistan ile iş birliğine bakıyor.' ifadeleri kullanıldı. Makalede, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir'in, 'MMU'nun da F-35 gibi çok uluslu bir proje olmasını tercih ediyoruz. O yüzden uçağımızı dost ve müttefik ülkelere de öneriyoruz. Örnek olması açısından Azerbaycan, Pakistan, Katar, Malezya, Endonezya gibi 4-5 ülke ilgi gösteriyor.' açıklamasına atıfta bulunularak, üç ülkenin iş birliğine yakın olduğuna dikkat çekildi.

F-35 PROGRAMINDAN ÇIKARILMASI, TF-X PROGRAMI İÇİN İTİCİ GÜÇ OLUYOR

Haberde, Rus S-400 hava savunma sistemini satın alması nedeniyle F-35 programından çıkarılan Türkiye'nin, iddialı yerli beşinci nesil savaş uçağı çalışmalarını hızlandırdığı belirtildi.

Yazarlar