SON DAKİKA
Tarih : 2021.10.14 15:00:33

Milli Muharip Uçak İçin Bir Adım Daha

Milli Muharip Uçak, insansız hava araçları, milli helikopterler üreten TUSAŞ önemli bir yatırımı daha hayata geçiriyor. Projelerin geliştirme sürecini hızlandıracak, “Demir Kuş" Test Merkezi, başta HürJet olmak üzere pek çok kritik projeye katkı sunacak. 4 milyon metrekare açık, 640 bin metrekare kapalı alanda hizmet veren TUSAŞ, Milli projeleri hızlandırmak için yatırımlarına hız verdi.

2022 Şubat’ta faaliyete geçecek, "Demir Kuş—Uçuş Kontrol Sistemi Entegre Test Tesisi'nin yapımına hız verdi. Yeni tesis sayesinde yerli ve milli ürünlerin geliştirme, sertifikasyon ve üretim süreçleri hızlanacak.

Ayrıca tesis, Türkiye’de havacılık alanında da bir ilk olacak. "Demir Kuş" tesisi ile Türkiye’nin ilk milli jeti, HürJet ve HürJet’in farklı konfıgürasyonlarının bırbırıyle entegre olarak test edılmesı ve doğrulanması ıçın güçlü bır altyapı sağlayacak. Kazanılacak kabılıyetler, Türkıye’nın beka projesı olan Milli Muharip Uçak için de kullanılacak. 50’ye yakın kişinin çalışacağı tesisin 30 yılı aşkın bir süre faaliyet göstermesi bekleniyor.

Yazarlar