SON DAKİKA
Tarih : 2023.03.27 16:02:19

Milli Muharip Uçak’ta ABD’lileri Şaşkına Çeviren Özellik

Görücüye çıkarak ilk taksisini yapan Milli Muharip Uçak'ta (MMU) yer alan sensörler ABD'lilerin dikkatini çekti. ABD'li The War Zone'na göre MMU'da eşsiz bir sensör dizilimi bulunuyor. Türkiye 5. nesil savaş uçağını göklerle buluşturmak için hızla ilerliyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak, program takvimine uygun olarak 18 Mart tarihinden önce hangardan çıktı ve ilk taksisini yaptı. Sahip olduğu teknoloji ve özelliklerle dünyanın ilgisini üzerine çeken MMU'da dikkat çeken bir detay daha ortaya çıktı.

GÖRÜLMEDEN GÖRECEK VURULMADAN VURACAK

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçak (MMU) için "MMU görülmeden görecek, vurulmadan vuracak" ifadelerini kullanmıştı. MMU'da Aselsan üretimi Elektro-optik Hedefleme Sistemi (EOTS) ile elmas formundaki Kızılötesi Arama ve Takip Sistemi'nin (IRST) kullanıldığı biliniyor.

ABD'li The War Zone yazdı: "MMU'daki özellik dünyadaki başka bir uçakta yok' MMU'nun görücüye çıkması sonrası fotoğraf ve videolardan Türkiye'nin yeni savaş uçağını inceleyen ABD'li The War Zone platformu MMU'da yer alan sensörlere dikkat çekti.

Yazarlar