SON DAKİKA
Tarih : 2020.06.16 14:54:43

Moody’s, THY’nin Kredi Notunu İndirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türk Hava Yolları’nın (THY) kredi notunu B2’den B3’e düşürdü. THY’nin görünümü ise ‘negatif’ olarak belirlendi. Moody’s, not değişikliği ile birlikte THY için 27 Mart tarihinde başlattığı olası bir not indirimi için gözden geçirmenin tamamlandığını duyurdu.

Kredi derecelendirme kuruluşu, yapılan not değişikliğinin Corona virüsü salgının halen sürmesi ve havayolu ile seyahatlere sınırlamaların uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin belirsizlikten kaynaklandığını vurguladı. Moody’s not değişikliğinin bir diğer nedeni olarak da Türk Hava Yolları’nın likidite profilinin öngörülenden daha zayıf olmasını işaret etti.

THY’nin kredi notunun kısa vadede artırılmasının muhtemel olmadığını ifade eden Moody’s, not artırımı için şirketin likidite profilinin kayda değer şekilde iyileşmesi, salgının kontrol altına alınması, seyahat yasaklarının kaldırılması ve yolcu sayılarının iyileşmesi gerektiğini vurguladı. Moody’s, yolcu sayılarında düşüşün 2021 yılında da düşük kalmaya devam etmesi veya likiditenin cari tahminden daha zayıf olması halinde notun yeniden düşürülebileceğini de kaydetti.

Yazarlar