SON DAKİKA
Tarih : 2020.02.12 18:37:55

Murat Ersoy AtlasGlobal İçin İflas Başvurusunda Bulundu

Uzun süredir finansal sorunlarla boğuşan ve üç nokta hariç tüm uçuşlarını durduran AtlasGlobal iflas başvurusunda bulundu.

Çalışanlara ‘işe gelmeyin’ tebligatı gönderildi

Murat Ersoy’un AtlasGlobal için iflas başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Şirketin tasfiye sürecine girdiği belirtilirken, tüm çalışanların işten çıkarıldığı, servislerin ve yemek hizmetlerinin durdurulduğu kaydedildi. Şirketin, yarından sonra kimsenin işe gelmemesi yönünde tebliğde bulunduğu öğrenildi.

Çalışanlara üç aydır maaş ödemiyordu

Bünyesinde 2 bine yakın çalışan bulunduğu belirtilen AtlasGlobal, pilotlara ve üst düzey çalışanlara üç aydır, alt düzey çalışanlara ise iki aydın maaş ödemiyordu. Şirketin diğer iştiraklerinin durumunun ne olacağı ise şu anda bilinmiyor, henüz yapılmış bir resmi açıklama yok. AtlasGlobal şu anda kalan uçuşlarını durdurmuş durumda.

Hem şirketlerin hem işçilerin paraları ödenmedi

AtlasGlobal’in iflas başvurusuyla beraber, başta çalışanlar olmak üzere, çok sayıda mağduriyetin ortaya çakması bekleniyor. AtlasGlobal’in 200 milyon dolar civarında borcu olduğu, bu borcun 100 milyon dolarının bankalara, kalan kısmının ise başta İstanbul ve Antalya havalimanları olmak üzere, havalimanlarına, akaryakıt şirketlerine, Eurocontorl’e ve çalışanlara olan borçlardan oluştuğu belirtiliyor.

Şirketin en büyük borcu olduğu şirketlerin ise IGA, Antalya Havalimanı, Petrol Ofisi, SOCAR, Çelebi, Sancak İkram ve uçak lessing şirketleri olduğu kaydedildi.

Yazarlar