SON DAKİKA
Tarih : 2021.05.23 22:11:23

Nijerya Genelkurmay Başkanı Uçak Kazasında Öldü

Nijerya'da aralarında Genelkurmay Başkanı İbrahim Attahiru'nun da bulunduğu 11 kişinin uçak kazasında öldüğü belirtildi. Kazanın nedeninin henüz bilinmediği ancak soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Nijerya'nın Kaduna eyaletinde askeri uçağın düşmesi sonucu aralarında Genelkurmay Başkanı İbrahim Attahiru'nun da bulunduğu 11 kişinin öldüğü duyuruldu.

Nijerya Ordu Sözcüsü Muhammed Yerima, yaptığı yazılı açıklamada, başkent Abuja'dan yola çıkan askerin uçağın Kaduna'da düştüğünü belirtti. Yerima, "Nijerya Ordusu, Genelkurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Attahiru'nun vefatını duyurmaktan üzüntü duyuyor. Kazada ayrıca mürettebat dahil 10 asker hayatını kaybetti" ifadelerine yer verdi. Yerima, kazanın detayları ve cenaze törenleriyle ilgili bilgilerin yakında açıklanacağını kaydetti.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, kazayla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Attahiru'nun ve diğer askerlerin ölümünden derin üzüntü duyduğunu belirterek, "Hepsi bu topraklarda barış ve güvenlik için nihai bedeli ödeyen kahramanlardır" dedi.

Yazarlar