SON DAKİKA
Tarih : 2021.11.19 14:00:42

Nijeryalı Ibom Air, 10 Adet Airbus A220 Uçağı Satın Aldı

Nijerya'daki Akwa Ibom eyalet hükümetine ait havayolu şirketi Ibom Air, Dubai Airshow'da 10 adet Airbus A220 siparişi verdi. İmza töreni, Ibom Air'in CEO'su Mfon Udom, Airbus International Ticaret Sorumlusu ve Başkanı Christian Scherer ve Akwa Ibom eyalet Valisi Sayın Udom Gabriel Emmanuel'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Afrika'daki en büyük nüfusa ve en büyük gayri safi yurtiçi hasılaya sahip Nijerya, hem iç hatlarda hem de bölgesel seyahatlerde önemli bir büyüme potansiyeli sunuyor. Bu nedenle A220, çok kısa mesafeli segmentlerden kıta içi hava yollarına kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunarak ideal bir seçim olarak öne çıkıyor. Ibom CEO'su Mfon Udom “Ibom Air'in 10 adetlik Airbus A220 siparişini duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum." dedi.

“Bir organizasyon olarak, Ibom Air'de, faaliyete başladığımızdan bugüne kadar iki buçuk yıldan biraz fazla bir sürede elde ettiğimiz kararlı büyümeden memnunuz; bu büyüme, esas olarak Nijeryalı yerli halk tarafından ürünümüzün ve markamızın kitlesel olarak benimsenmesinden kaynaklanıyor. A220'nin filomuza eklenmesi büyüme stratejimizi destekleyecek ve operasyonel verimliliği arttıracaktır. Ayrıca bizi tercih ettikleri için bir katma değer olarak yolcularımıza daha fazla alan ve gelişmiş kabin deneyimi sunacağız.” dedi.

Ibom Air şu anda iki A220 işletiyor. Havayolu Uyo, Abuja, Calabar, Enugu, Lagos ve Port Harcourt'a uçuyor. Yeni A220'lerin satın alınması, havayolunun büyüme yolunda devam etmesini sağlayacak ve sadece Nijerya'da değil, batı Afrika bölgesine ve genel olarak tüm Afrika'da yeni rotalar sunacak. Airbus International Ticaret Sorumlusu ve Başkanı Christian Scherer “Ibom Air'i Airbus’ın yeni müşterisi olarak aramıza katmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. A220, Nijerya'nın havacılık ihtiyaçlarını karşılarken artan yolcu taleplerine de cevap vererek operasyonel esneklik sağlayacak. Bu yatırımla Ibom Air, bölgesel ve uluslararası bağlantılarda operasyonel verimlilik hedefinin altını çiziyor." dedi. A220, 100-150 koltuk pazarına geliştirilen tek uçak konumunda. Ekstra geniş koltuklar, daha fazla oturma alanı, eğlence ve iletişim sistemi için uçak içi bağlantı ile tek koridorlu bir kabinde rakipsiz yakıt verimliliği ve geniş gövde konforu deneyimi sunuyor.

Yazarlar