SON DAKİKA
Tarih : 2020.10.02 14:48:32

Norwegian Air Finansal Sorunlar Yaşıyor

Norveç hükümeti, finansal sorunlarla uğraşan Norwegian Air hisselerini tümüyle almak istiyor. Norwegian Air İcra Kurulu Başkanı Jacob Schram, Norveç hükümetinin yetkilileriyle yaptığı toplantıda, hava yolunun kış sezonunda hayatta kalmak için ek finansal desteğe ihtiyaç duyacağını açıkladı.

Hükümet, kısmen Danimarka ve İsveç’e ait olan Scandinavian Airlines’ı (SAS) yeniden canlandırmak yerine, zor durumdaki hava yolu şirketini kurtarma seçeneği olduğunu belirtti. Hükümet yetkilileri, hava yolu hissesinin çoğunluğunun alınmasının hava yolunun geçici olarak kamulaştırılmasına neden olacağını düşündü. Lufthansa gibi diğer Avrupa havayollarında yasalarla ilgili sorunlar olduğundan, taşıyıcının uzun vadeli kamulaştırılması pek mümkün olmayacaktır .

Hava yolu, hükümetten daha fazla finansal desteğe ihtiyaç duyacağına dair birçok ipucu verdi. Eylül 2020’nin başlarında Schram, devlet kredi garantisinin Kovid-19 krizini aşmak için yeterli olmadığı konusunda uyardı. Hava yolu, halihazırda teminat altına alınmış 285 milyon Euro devlet yardımı garantisine rağmen yeni bir kurtarma paketine ihtiyaç duyacağını açıkladı.

Yazarlar