SON DAKİKA
Tarih : 2023.08.07 13:30:32

O Uçaklarda Artık İnternete Girebileceksiniz!

Çinli havayolu şirketi 3.000 metrenin altında uçak içi internet hizmeti başlatıyor. China News Service (CNS) tarafından Cumartesi günü yayınlanan bir habere göre, Çinli bir havayolu şirketi yeni bir internet hizmeti başlatarak Çin'de 3.000 metrenin altında uçak içi Wi-Fi hizmeti sağlayan ilk havayolu şirketi oldu.

CNS, havadan yere hizmetlerin başlamasıyla birlikte yolcuların kalkıştan inişe kadar internete erişmek için cep telefonlarını ve diğer taşınabilir elektronik cihazları kullanabileceğini belirtti. China Southern Airlines (CSA) adlı havayolu şirketi, uçak 3.000 metrenin üzerinde bir irtifadayken internet hizmeti sağlıyordu. Ancak uçak kalkarken ya da inerken ve yolcuların internet erişimine yoğun talep gösterdiği zamanlarda bu hizmetten yararlanılamıyordu.

Havayolu Cuma günü itibariyle 21 adet geniş gövdeli uçakta havadan yere hizmetlerini geliştirdi ve interneti test etti. CNS, internet deneyiminin iyi olduğunu söyledi, ancak bu hizmetin ekstra bir maliyeti olup olmadığı, yolculuğun veya rotanın uzunluğu ve yolcuların bekleyebilecekleri indirme hızı gibi konulardan söz edilmedi.

Yazarlar