SON DAKİKA
Tarih : 2018.09.17 15:02:56

Okullar Açıldı Öğretmenlerle Öğrenciler Buluştu

Yaz tatilinin sona ermesiyle Türkiye'de yeni eğitim öğretim sezonu bugün başladı. İlk ders zili milyonlarca öğrenci ve öğretmeni okullarda buluşturdu. Eğitim-öğretim yılının ilk yarısı 18 Ocak'ta sona erecek. Öğrenciler yıl sonu karnelerini ise 14 Haziran’da alacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın rakamlarına göre, açık öğretim öğrencilerı dahil, devlet okulları ve özel okullarda 17 milyon 749 bin 876 öğrenci ve 1 milyon 75 bin 196 öğretmen sınıfları doldurdu.

Türkiye'nin en yüksek nüfuslu şehri İstanbul'da ise 3 milyon 200 bin öğrenci, 6 bin 900 civarında okulda, 116 bin derslikte yeni eğitim dönemine merhaba diyecek. Yeni eğitim öğretim döneminin ilk günü sabah 06.00’dan 14.00’e kadar İETT’ye bağlı toplu ulaşım araçlarında ulaşım ücretsiz olacak. İstanbul Valiliği ise yaptığı açıklamada okullarda güvenliği sağlamak amacıyla 712 adet polis memuru ve 2 bin 12 özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 2 bin 724 güvenlik görevlisi tahsisi sağlandığını bildirdi.

Yalova Özel Uzmanlar Kolejinde ise 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Okula yeni katılan öğretmenlere sevgi seli oluşturulurken İlkokul 1.sınıf öğrencilerine çam fidanı hediye edilerek fidanların okulun bahçesine ekilmesi sağlandı. 

Yalova Özel Uzmanlar Koleji Müdürü Esra Seven öğrenci ve velilere hitaben yaptığı konuşmada, Tüm öğrencilere başarılar diledi.

Destek Kursları için başvuru tarihleri belli oldu 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kurs programları da açıklandı. Buna göre, öğrencı ve mezunlar için açılan ve ücretsiz olacak olan destekleme ve yetiştirme kurslarına birinci dönem başvurular 17-23 Eylül tarihlerinde yapılabilecek. İkinci dönem başvuruları 11-17 Şubat 2019 tarihlerinde ve üçüncü dönem başvuruları da 24-30 Haziran 2019 tarihlerinde olacak. Birinci dönem kurslar 1 Ekim 2018'de, ikinci dönem kursları 25 Şubat 2019, yaz dönemİ kursları da 8 Temmuz 2019'da başlayacak.

Erdoğan'dan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Yeni eğitim-öğretim yılında da günün ihtiyaçlarını, gelişen teknolojileri ve milletimizin beklentilerini göz önünde bulundurarak bu alandaki reformlarımızı aralıksız sürdüreceğiz" diyerek Türkiye'nin yeni yönetim sistemiyle birlikte her alanda yeni bir döneme girdiğini ve tarihi nitelikte değişimlere hazırlanıldığını belirtti. Cumhurbaşkanlığınca yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi "Türkiye'nin hayallerini hedeflere, hedeflerini gerçeğe dönüştürme mücadelemizde en büyük güç kaynağımız, nitelikli, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerimizdir."

Yazarlar