SON DAKİKA
Tarih : 2021.07.19 15:46:44

Onur Air Uçuşlara Başlıyor

Pandemi nedeniyle bakım faaliyetleri hariç ticari uçuşlarını durduran Onur Air; yabancı bir havacılık grubuna hisse devrine hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamada uzun görüşmeler sonrasında anlaşmaya varıldığı ve ıslak imzaların bayram sonrasında atılarak sermaye girişini takiben Eylül ayından itibaren yeni sezonla birlikte tarifeli uçuşlara başlanmasının planlandığını duyurdu.

Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, son detayların görüşüldüğünü belirterek imzalar atılmadığı için gizlilik anlaşmaları gereği hangi yabancı firmayla ortaklık anlaşması yapılmak üzere olduğunun şu anda açıklanamayacağını, ancak bayram sonrasında devrin gerçekleşerek sermaye girişiyle birlikte planlamalara başlanacağını söyledi.

Teoman Tosun “Türkiye’nin en köklü şirketlerinden biri olan Onur Air’in kısa sürede tekrar göklerde olmasını planlanıyoruz. Amacımız yeni sezonla birlikte tarifeli uçuşlara başlamak. Zorlu bir sürecin sonuna geldik. Bu süreçte kendi isteğiyle ayrılanlar hariç hiçbir personelimizi de işten çıkarmadık” dedi. Geçtiğimiz günlerde personele yapılan bir duyuruyla bayramdan sonra göreve çağırılabilecekleri bildirilmişti. İşbaşı ve uçuşa hazırlık tarihlerinin hisse devriyle birlikte belirlenmesi bekleniyor.

Yazarlar