SON DAKİKA
Tarih : 2018.10.20 14:26:21

Ortaklık Bitti Ortalık Karıştı

İstanbul Yeni Havalimanı’nda duty free’lerini işletecek Unifree-Heinemann ile havalimanı işletmecisi İGA arasındaki ortaklığın sona ermesinin ardından, verilen teminat mektubunu kullandıkları gerekçe gösteren banka, Unifree’nin Atatürk Havalimanı’ndaki hisselerine haciz getirdi. 29 Ekim’de açılışı gerçekleştirilecek İstanbul Yeni Havalimanı’nda önemli bir gelişme yaşandı. Havalimanında gümrüksüz satış mağazalarının işletmesi Unifree-Henimann ile İşletmeci İGA arasındaki anlaşma sona erdi.

Firma anlaşma gereği bankadan aldığı 150 milyon Euro’luk teminat mektubunu İGA’ya vermişti. İGA, teminat mektubunu nakte çevirince, banka bu parayı Unifree firmasından istedi. Banka alacaklarına karşılık firmaya icra takibi başlattı. Banka, belirlenen tarihe kadar para ödenmeyince, firmanın Atatürk Havalimanı’nda bulunan gümrüksüz satış mağazasındaki hisselerine haciz geldi.

2015’TE ORTAKLIK İMZALANMIŞTI

İşletmeci İGA ile Türk Unifree ve Alman Heinemann arasında 2015’te gümrüksüz satış mağazası anlaşması imzalanmıştı. Toplam 500 milyon Euro’luk anlaşma ile havalimanının gümrüksüz satış mağazalarının işletmesi Unifree-Henimann tarafından gerçekleştirelecekti. Anlaşmanın toplam süresi de 25 yıl olarak belirlenmişti.

Yazarlar