SON DAKİKA
Tarih : 2021.06.14 02:33:54

Özbekistan ile Katar Arasında Uçak Seferleri Başlayacak

Özbekistan ile Katar arasında imzalanan anlaşmaya göre, Doha-Taşkent-Doha güzergahında direkt uçuşların açılması öngörülüyor. Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, resmi bir ziyaret için ülkeye gelen Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Jasem Al Thani’yi 9 Haziran’da kabul etti. İki ülke hava yollarının açılması konusunda anlaşmaya varıldı. Bu bağlamda, Doha-Taşkent-Doha güzergahında direkt uçuşların açılacağına uygun olarak “Hava trafiğinde” bir anlaşma imzalandı.

Görüşmede ana vurgu, mevcut durumun güncel konularının tartışılması, beklentiler ve siyaset, ticaret, ekonomi, yatırım, ulaşım ve diğerleri gibi alanlarda ikili işbirliğini genişletmesine yapıldı. Ayrıca, çeşitli uluslararası girişimler çerçevesinde karşılıklı yarar sağlayan ortak bir ortaklık düşünüldü. Ayrıca, her iki tarafın da Afganistan İslam Cumhuriyeti’nde barış ve huzurun sağlanması ve sosyo-ekonomik altyapısını restore etmek için ortak çaba ve girişimleri sürdürmeye hazır oldukları kaydedildi.

Toplantının sonunda yetkililer, Katarlı politikacıların bu yıl 15-16 Temmuz tarihlerinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapılması planlanan “Orta ve Güney Asya: Bölgesel Bağlanabilirlik”e Zorluklar ve Fırsatlar” Uluslararası Yüksek Düzeyli Konferansına katılımını değerlendirdiler.

Yazarlar