SON DAKİKA
Tarih : 2017.11.02 15:42:34

Özel Jet Uçakla Ucuz Uçuş Projesi Birinci Oldu

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Teknoloji ve Proje Destek Birimi (TPDB) Kuluçka Merkezi Koordinatörlüğü'nün düzenlediği '2017 Yazılımda Yenilikçi Projeler Yarışması'nın kazananları, İKÜ'de düzenlenen ödül töreninde açıklandı.

İKÜ Ataköy Yerleşkesi Önder Öztunalı konferans salonunda yapılan ödül törenine İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel, Rektör Yardımcısı Nihal Sarıer, teknoloji ve proje birimi fiKÜr'ün Direktörü Prof. Dr. Sinan Alçın, proje sahipleri ve öğrenciler katıldı. Toplamda 11 grubun katıldığı yarışmada ilk 3'e girenler ödüllerini İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel'in elinden aldı. Ödül töreninde 1'inci olan gruba 5 bin lira, 2'nci olan gruba 3 bin lira ve 3'üncü olan gruba ise 2 bin lira ödül verildi. Öğrenciler verilen ödülün kendilerini teşvik ettiğini ve projeleri için kaynak oluşturduğunu belirtti.

Yarışmanın jüri üyeleri ise şu şekilde; İKÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Sinan Alçın, Doç. Dr. Özge Çelik, Doç. Dr. Özgür Koray Şahingöz, Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Üvet, Eren Holding eğitim müdürü Tülin Selçuk ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'ndan (TTGV) Melih Efeoğlu.

İNSANLARIN JETLE UCUZ UÇMASINI AMAÇLAYAN PROJE BİRİNCİ OLDU

Akif Can Kılıç ve Kaan Karaman, insanların daha ucuza jetle yolculuk yapmasını amaçlayan projeleri jetleuc.com ile birincilik ödülüne layık görüldü. Proje özel jetlerin boş bir şekilde gerçekleştirilen pozisyonlandırma uçuşlarının ticari olarak değerlendirilmesini amaçlıyor. Yolcular için zamandan ve bütçeden kazanım, firmalar için ise maddi kazanım sağlamasını hedefliyor.Proje paylaşım ekonomisi kökenli bir web ve mobil platform olarak önümüzdeki dönemde tüketicinin karşısına çıkacak.

İkincilik ödülü de geliştirdikleri "Gealist" adlı uygulama ilefinansal analizler ve sigorta sistemi ile e-ticaret sitelerinde yapılan alışverişlerde yaşanan sıkıntıları ve yaşanan mağduriyetleri minimum düzeye indirmeyi hedefleyen "Gealist ekibi üyelerine gitti. Üçüncülük ödülü ise kurdukları "Psikoloji Ağı" adlı web platformu ile psikoloji bölümü öğrencileri, Taner Türker, Samet Hakan Uzunlar ve Berker Gonca'ya verildi. Psikoloji alanındaki güncel etkinliklerin, haberlerin, iş ve staj duyurularının, nitelikli ve bilimsel bilgilerin paylaşıldığı, psikoloji alanında eğitim almış herkesin içerik üretebileceği içerik platformu "Psikoloji Ağı" projesi ile psikoloji alanına ilişkin farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Yazarlar