SON DAKİKA
Tarih : 2020.12.19 01:12:47

Pandeminin Gizli Kahramanları Temizlik Çalışanları

Küresel sivil havacılık sektörü, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından olumsuz etkilenen sektörlerin en başında geliyor. Büyük bir hızla yayılan salgının kontrol altına alınamaması tüm dünyada seyahat kısıtlamalarına sebep olmuş, hatta birçok havalimanı hizmetlerine bir süreliğine ara vermiştir. Havacılık sektörünü adeta durma noktasına getiren Covid-19 salgını, beraberinde bir dizi hijyen tedbirini de getirdi.

Terminal binalarında sosyal mesafe kuralları uygulanmaya başlamış, tüm yolcular ile personelin koruyucu maske takması sağlanmış, çeşitli noktalara el dezenfektanı stantları yerleştirilmiş, yolcu uğurlamak veya karşılamak üzere gelen ziyaretçilerin terminale girişi yasaklanmış, yolcular ile personelin sürekli temas ettiği yüzeyler ise dezenfekte edilmeye başlamıştır.

“PANDEMİNİN GİZLİ KAHRAMANLARI”

Canları pahasına pandemi ile mücadele eden sağlık çalışanlarımız şüphesiz bu sürecin en büyük kahramanları. Pandeminin gizli kahramanları ise temizlik ve dezenfeksiyon çalışanları. Havalimanı işletmeleri tarafından alınan Covid-19 tedbirlerinin uygulanmasında da temizlik ve dezenfeksiyon çalışanlarına büyük rol düşüyor. Fraport TAV Antalya Havalimanı ile Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın temizliğinden sorumlu Kattenbeck, hizmet verdiği havalimanı işletmelerini Covid-19 salgını ile mücadelelerinde de yalnız bırakmadı. Etkili temizlik yapılmaması durumunda dezenfeksiyon işleminden beklenen sonucu alamayacağını bilen Kattenbeck, bir yandan havalimanlarında dezenfeksiyon hizmeti verecek olan ekipler oluştururken bir yandan da temizlikten sorumlu kadrolarının bilgi ve becerilerini geliştirdi.

“YÜKSEK DÜZEY DEZENFEKTAN KULLANILIYOR”

Her iki havalimanın dezenfeksiyon işlemi de insan sağlığını tehdit eden mikroorganizmalara karşı etkili olduğu birden fazla analiz raporu ile belgelenmiş olan yüksek düzey bir dezenfektan ürün kullanılarak yapılıyor. WC’lerde bulunan kapı kolları ile lavabo ve klozetler, terminal geneli oturma grupları, merdiven tırabzanları, yürüyen merdiven bantları ve asansör tuşları hemen hemen her saat başı; güvenlik kontrol noktalarında bulunan sepetler ise her kullanımdan sonra silme yöntemi ile dezenfekte ediliyor. Başta terminal giriş ve çıkışlarında bulunan güvenlik noktaları ile lavabo, mutfak, yemekhane, ofis, ibadethane, asansör, merdiven, bagaj alım bandı, çöp tenekesi, vb. alanlar ile objeler olmak üzere, havalimanı personeli ile yolcu ve ziyaretçilerin temas ettiği tüm yüzeyler ise düzenli aralıklar ile ULV cihazları kullanılarak dezenfekte ediliyor. ULV cihazı kullanılarak yapılan dezenfeksiyon işlemi sayesinde dezenfektanın zeminden tavana dek tüm alana nüfuz etmesi sağlanıyor.

“7/24 HİJYEN EKİPLERİ GÖREVDE”

Covid-19 belirtisi gösteren yolcu ve personelin temas ettiği alanlara müdahale etmek üzere sürekli hazır bulunan Kattenbeck dezenfeksiyon ekipleri, uygulama öncesi ve sonrasında çeşitli yüzeylerden aldığı numuneler yardımı ile ilgili yüzeylerin RLU (Relative Light Unit) değerini ölçüyor. Bu değerler, hijyen standartlarının karşılanıp karşılanmadığını tespit etmek ve dezenfeksiyon uygulamasının sıklığına karar vermek üzere kullanılıyor. 1962 yılında Almanya’da kurulan Kattenbeck, 1992 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteriyor. 29 yıldır Türkiye’nin önde gelen firmaları, havalimanları ve alışveriş merkezleri tesis yönetim ihtiyaçlarını karşılamak adına Kattenbeck’i tercih ediyor.

 

Yasin Yılmaz / YENİ ŞAFAK

Yazarlar