SON DAKİKA
Tarih : 2021.07.15 16:25:14

Park Yerinde Aşırı Yükten Ön Dikmesi Kırılan Uçağın Raporları Yayınlandı

18 Haziran 2021'de Londra Heathrow Havalimanı'ndan Frankfurt'a bir kargo uçuşu için hazırlıklar sırasında burun dikmesi kırılan ve bulunduğu yerde pistte çöken Boeing 787-8 tipi British Airways şirketine ait uçağa ait bilirkişi raporları yayınlandı.

Yapılan açıklamada pilotun hatalı olduğu kanısına varıldığı belirtildi. Bilirkişi raporunu yayınlayan yetkili “DDG prosedürü, kokpit iniş takımı seçme kolunun uçağa uygulanan hidrolik güçle çevrilmesini gerektiriyordu” dedi. “İniş takımlarının geri çekilmesini önlemek için, prosedür, burun ve ana iniş takımlarının aşağı kilitlenmesine pimlerin takılmasını gerektiriyordu. Ancak, NLG aşağı kilit pimi, aşağı kilit pimini takmak için doğru konuma bitişik olan NLG aşağı kilit apeks pimi deliğine yerleştirildi. İniş takımı seçici çevrildiğinde NLG geri çekildi." bilgisini de verdi.

Olay nasıl olmuştu:

British Airways şirketine ait Boeing 787-8 tipi kargo uçağı 18 Haziran 2021'de Londra Heathrow Havalimanı'ndan Frankfurt'a bir kargo uçuşu için hazırlıklar sırasında burun dikmesini kırmış ve piste çökmüştü. Uçak gövdesi büyük hasar almış ve yükleme yapan bir personel ağır yaralanmıştı.

Yazarlar