SON DAKİKA
Tarih : 2023.02.11 15:42:54

Pegasus Hava Yolları’ndan Üniversite Öğrencilerine Duyuru

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan kararla bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelediğini duyurmuştu. Pegasus Hava Yolları, bu durumdan etkilenecek öğrencileri yakından ilgilendiren bir açıklama yayınladı.

Pegasus Hava Yolları'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"Yükseköğretim kurumlarında bahar dönemi açılışının ertelenmesi nedeniyle seyahat planlarında değişiklik olan üniversite öğrencilerimizin dikkatine! Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle üniversitelerde bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelemesi nedeniyle seyahat planlarında değişiklik olan üniversite öğrencilerimize bilet işlemlerinde sunduğumuz haklar aşağıda yer almaktadır. Üniversite öğrencilerimiz, 31 Mart 2023 tarihine kadar olan uçuşlarına ait biletlerini, Çağrı Merkezimizi arayarak veya www.flypgs.com ya da Mobil uygulamamızda yer alan Bize Yazın bölümünden başvurarak ücretsiz olarak açığa alabilirler.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Eğitim ve öğretim Bahar dönemi açılış tarihinin açıklanmasından sonra yurt içi geçerli olan açık biletini aynı parkurda yeniden düzenlemek isteyen öğrencilerimizden daha yüksek bir ücret sınıfında bilet seçseler dahi hiçbir ücret farkı alınmayacak, işlemleri ücretsiz yapılacaktır. Yeni seyahat tarihinizi belirlediğinizde öğrenci belgenizle birlikte açık biletinizi yeniden düzenleme talebinizi www.flypgs.com ya da Mobil uygulamamızdan Bize Yazın bölümünden başvurarak iletebilirsiniz. 9 Şubat 2023- 31 Mart 2023 tarihleri arasındaki yurt içi uçuşlara ait olup, 31 Mart 2023 tarihine kadar açığa alınan biletler için geçerlidir.

Açık biletin yeniden düzenlenmesi için, YÖK’ ün akademik takvimi duyurmasını takiben 15 gün içerisinde yeni bilet taleplerinin iletilmesi gerekmektedir. Sadece aynı parkurda, yurt içi uçuşlar için yapılan değişikliklerde geçerlidir. Farklı parkurlara yapılacak değişiklikler için eğer eski biletle yeni bilet arasında ücret farkı varsa tahsil edilecektir. Yeni seçilecek uçuş tarihinin, açık biletin geçerlilik süresi (1 yıl) içerisinde olması gerekmektedir.

Saygılarımızla,

Pegasus Hava Yolları"

Yazarlar