SON DAKİKA
Tarih : 2020.08.07 23:16:19

Pegasus’tan Almanya Seferleriyle İlgili Uyarı

Pegasus Hava Yolları, Almanya’ya gidecek yolcularını seyahat öncesi yapılması gerekenler konusunda uyardı. Pegasus’un açıklamasında “Türkiye’den Almanya’ya yapılacak olan uçuşlarımızda, Almanya vatandaşları dahil varış öncesi son 48 saat içinde yapılmış ve negatif PCR testi sonucu ibraz etmeyen misafirler uçuşa kabul edilmeyecektir” denildi. 2 yaş altı yolcuların bu uygulamadan muaf tutulacağı ifade edilirken uygulamanın Türkiye çıkışlı Almanya varışlı tüm uçuşlar için geçerli olduğu kaydedildi.

Aşağıdaki kriterlere uymayan yolcuların Almanya’ya girişi kabul edilmemektedir;

Almanya vatandaşları

Almanya tarafından verilen oturum iznine sahip kişiler

Avrupa Birliği vatandaşları,

Avrupa Birliği oturum/D tipi vize sahipleri,

D tipi vizeler için şartlar:

AB vatandaşı ile aile birleşimi için düzenlenmiş olması

İş amaçlı seyahatlerde bulunacağına dair kanıtları olan yolcular (Örneğin; Sağlık çalışanı, Basın/Medya çalışanı, Askeri personel, gemi personeli, taşımacılık faaliyetinde bulunacak kişiler, diplomatlar, bakım personelleri, gıda endüstrisi personeli, eğer ögrenci ise (üniversiteden orada olması gerektiğine dair sertifika ile)

C tipi vize sahibi üçüncü dünya ülkeleri ve Gri/Yeşil (Hizmet/Hususi) Türk pasaportu sahiplerinin aile üyelerinin (sadece anne, baba ve kardeş) acil durumları halinde destekleyici belge (ölüm, düğün ve doğum belgesi vb.) sunmaları koşuluyla;

Cenaze ve Düğün,

Çocukları Almanya’da yaşayan ebeveynler,

Alman vatandaşı eşi ile seyahat eden kişiler,

Alman vatandaşı çocukları ile seyahat edenler,

C tipi vize sahibi üçüncü dünya ülkeleri ve Gri/Yeşil (Hizmet/Hususi) Türk pasaportu sahiplerinin önemli iş sebepleri (satış sözleşmesi veya bakım/onarım gibi) ile seyahatlerinde Almanya’da bulunan şirket tarafından onaylı evrakı olması şartıyla, toplantılara katılım hariç.

Turistik veya aile ziyareti amaçlı seyahatlerde Gri veya Yeşil pasaport sahibi kişiler kabul edilmeyecektir.

Avusturalya, Gürcistan, Kanada, Yeni Zelanda, Tayland ve Uruguay’da yaşayan yolcular (Türkiye’de daimî ikamet etmeyenler) vize veya oturum ile (vize veya oturum ihtiyaç duyuyorlar ise)

Almanya üzerinden transfer uçuş gerçekleştirecek kişiler eğer alternatif rota yok ise,- ABD devamı olan kişiler ABD oturumuna sahip olmaları halinde seyahat edebilir, ABD vizelerinin hiçbir türü kabul edilmeyecektir,

Almanya’ya giriş yapacak kişilerin eyalet kurallarına istinaden kendi evlerin de 14 günlük karantina uygulaması kapsamına girmeleri söz konusudur.

Hamburg’a (HAM) seyahat edecek yolcular havalimanında biniş kartlarını göstererek ücretsiz Kovid-19 testi yaptırabilirler.

Karantina şartları; İlgili bağlantı üzerinde yer alan ülkelerden (Yüksek Riskli Ülkeler) gelen yolcular, Almanya Federal Cumhuriyeti’ndeki (genellikle yerel sağlık ofisi- Gesundheitsamt) ikametgahlarında / ikamet yerlerinde yetkili makamla gecikmeden iletişime geçmeli ve ülkeye dönüş yaptığı hakkında bilgi vermelidir. Yerel olarak yetkili halk sağlığı otoritesi bu karantinaya uygulaması hakkında bilgi verecektir. Yerel yetkili halk sağlığı ofisine (Gesundheitsamt) buradan çevrimiçi olarak ulaşabilirsiniz: https://tools.rki.de/plztool/

Karantinadan hariç tutulacak kişiler, yalnızca federal devlet (Laender) yasası kapsamında muafiyete tabi olan ve Robert Koch Enstitüsü tarafından belirtilen mevcut kriterlere göre Kovid-19 enfeksiyonu belirtisi göstermeyen kişilerdir. Diğer önlemlerin yanı sıra, federal devletler (Laender) yalnızca Federal Almanya Cumhuriyeti’nden geçiş yapan veya tıbbi bir sertifika aracılığıyla koronavirüs SARS-CoV enfeksiyonu için negatif test ettiklerini kanıtlayabilen kişiler için istisnalar sağlamıştır. Ülkeye girmeden önce 48 saat içinde.

İlgili test; Avrupa Birliği Üye Devletlerinde veya Robert Koch Institute tarafından listelenen başka bir ülkede yapılan bir test olmalıdır. İlgili Ülkeler: https://www.rki.de/covid-19-tests

Geçerli USA oturum kartı sahibi misafirler Almanya üzerinden USA ya seyahat edebilirler.

Yazarlar