SON DAKİKA
Tarih : 2022.09.19 13:20:32

Pilot Uçakta O Havalimanları İçin Oylama Yaptı

Avrupa havalimanlarında kaos sürerken EasyJet pilotu, iniş için yolculara Luton ve Gatwick Havalimanı seçeneklerini oylamalarını istedi Avrupa Havalimanlarında rötarlara, iş aksamalarına bağlı sorunla sürüyor. Bu arada yolcuların mağduriyetini biraz olsun önlemek için çeşitli çözüm yolları bulunuyor. İngiltere'de bir EasyJet seferinde pilotlar, tartışmalı bir çözüm buldu.

Yolcuların Luton ya da Gatwick Halimanlarından hangisine inmek istediklerini belirlemek için doğaçlama bir oylama yaptılar. İki seçenekten Luton Havalimanı'na hemen iniş mümkündü. Gatwick Havalimanında ise bir saat kadar uçak içinde bekleme riski vardı.

Instagram'a yüklenen bir videoda, pilotun şöyle dediği duyuluyor:

"Şu anda Hava Trafik Kontrol kısıtlamasının Gatwick'e doğru ne olacağını bilmiyoruz, bu yüzden bunun bir saatten fazla olacağını varsayıyoruz. Bu yüzden öncelikle, Londra Luton Havalimanında inmek isteyenlerin lütfen ellerini kaldırmalarını rica ediyoruz."

Sonrasında ne oldu?

Pilotun yaptığı uygulamada yolcuların çoğunluğu Luton'a iniş yapılmasını tercih etti ve uçak Luton'a indi. Ancak The Sun'a göre, yolcular indikten sonra yine kendilerini kaos içinde buldu. Çünkü yolcuyu terminale götürecek otobüs olmadığından iki saat boyunca uçaktan inmelerine izin verilmedi.

Yazarlar