SON DAKİKA
Tarih : 2023.06.01 16:21:20

Pilotlar Göçmen Kaçakçılığı Suçundan Beraat Etti

Japonya'da ev hapsinde tutulan Nissan’ın eski CEO’su Carlos Ghosn’u İstanbul üzerinden Lübnan’a kaçırdıkları gerekçesiyle Japonya’da ev hapsinde tutulan eski Nissan’ın CEO’su Carlos Ghosn 2019 yılında müzik aletleri kutusu içinde İstanbul üzerinden Lübnan’a kaçırılmasına ilişkin davada mahkeme, Okan Kösemen ile pilotlar Noyan Pasin ve Bahri Kutlu Sömek’i “göçmen kaçakçılığı" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası çarptırdı ve 31 bin 240 TL adli para cezasına hükmetmişti.

Sanık avukatlarının İstinaf Mahkemesi'ne başvurması üzerine mağdurun yasal olmayan yollarla ülkeye sokulduğuna ilişkin delillerin açıklanıp gösterilmesi ve sonucuna göre sanıkların hukuki durumunun değerlendirilmesi gerektiği belirtilerek karar bozuldu. Kararın bozulmasının ardından Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen duruşmaya Okan Kösemen, Noyan Pasin, Bahri Kutlu Sömek ve avukatları katıldı.

“PİLOTUN SAVUNMASI"

Yaşanan olayla hiçbir ilgisi olmadığını söyleyen Bahri Kutlu Sömek, “Ben bir pilotun yapması gereken şeyleri yaptım, uçağı emniyetle götürdüm. Hiçbir suçum olmaması nedeniyle 3 yıldır pilotluk görevimi yerine getiremiyorum" dedi. Diğer sanıklar da benzer ifadeler kullanarak suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme Okan Kösemen, Noyan Pasin ve Bahri Kutlu Sömek’in ayrı ayrı beraatine karar verdi.

Japonya'da “görevi kötüye kullanma" suçundan ev hapsinde tutulan eski Nissan'ın CEO'su Carlos Ghosn, 30 Aralık 2019 tarihinde bir müzik kutusu içinde Osaka'dan İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'na, İstanbul üzerinden de Lübnan'ın başkenti Beyrut'a uçakla kaçırılmıştı. Kaçırılma olayına ilişkin aralarında özel bir jet şirketinin müdürü olan Okan Kösemen, 4 pilot ve 2 hostes hakkında dava açılmıştı.

Yazarlar