SON DAKİKA
Tarih : 2021.09.03 00:39:24

Pilotlardan Southwest’e Dava

Southwest Airlines pilotları, şirketin Covid-19 salgını sırasında ödeme ve çalışma koşullarında değişiklik yaparken Pilotlar Birliği sözleşmesinin ihlal edildiği gerekçesiyle dava açıyor ABD’nin ve dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden Southwest Airlines pilotları, Covid-19 salgını döneminde ücretlerinde ve çalışma koşullarında yapılan değişiklerle ilgili yargıya başvuruyor.

Pilotlar, Southwest Airlines’da salgın döneminde ücret ve çalışma koşullarında yapılan değişiklikler öncesinde Southwest Airlines Pilotlar Birliği’nin (SWAPA) görüşünün alınmadığını, pazarlık edilmediğini iddia ediyor. Bu durumun Pilotlar Birliği sözleşmesinin ihlali olduğunu savunan pilotlar, havayolu şirketine dava açıyor. Southwest Airlines Pilotlar Birliği’nin iddialarına göre Southwest Airlines, Aralık 2020'den itibaren bazı pilotları ücret ödemeden zorunlu karantinaya yönlendirdi.

Southwest Airlines’in insan kaynaklarından sorumlu başkan yardımcısı Russell McCrady, BusinessInsider'a yaptığı açıklamada, şirketin SWAPA'nın davayla ilgili iddialarına katılmadığını söyledi. McCrady, "Southwest, devam eden salgından kaynaklanan zorluklarla mücadele ederken pilotların sağlığına ve SWAPA ve diğer sendikalarla sözleşmelere olan bağlılığını sürdürüyor" dedi. Öte yandan pilotlar ise şirket yönetiminin, genel merkez ofislerini kapatarak ve diğer personeli evden çalıştırarak koruma altına alırken, kendilerinin ön cephelerde çalışan personelle birlikte korumasız olduğunu iddia ediyor.

Kaynak: BusinessInsider

Yazarlar