SON DAKİKA
Tarih : 2021.10.06 23:19:48

Pınar Karşıyaka Saatlerce İsrail Havalimanı’nda Bekletildi!

Şampiyonlar Ligi’nde B Grubu’nda İsrail ekibi Hapoel Bank Yahav Jerusalem'i 86-84 yenen Pınar Karşıyaka'nın kafilesi, İsrail Havalimanı'nda saatlerce bekletildi. Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde B Grubu’nda mücadele eden Pınar Karşıyaka, dün akşam, Hapoel Bank Yahav Jerusalem'i son saniye basketiyle 86-84 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından ise büyük bir skandal yaşandı.

İzmir ekibinin kafilesi, İsrail Havalimanı'nda saatlerce bekletildi, ardından 02.00'de havalimanının kapatılması gerekçe gösterilerek temsilcimizin Türkiye'ye uçuşuna saat 05.00'te izin verildi! 01.30'da dönmesi planlanıyordu İsrail’e özel uçakla giden İzmir temsilcisi, 6 Ekim gecesi 01.30’da özel uçakla İzmir’e dönecekti. Ancak İsrailli güvenlik görevlileri kafileyi 1 saatten fazla süre çantalarını tek tek aramak amacıyla bekletince, Pınar Karşıyaka’yı götürecek uçak planlanan uçuş saatini kaçırmış oldu. 07.30'da döndüler Ardından havalimanının 02.00’de kapandığının belirtilmesi üzerine uçuşa saat 05.00’te müsaade edildi. Bu süre zarfında takım, uçaktan inerek terminale geri döndü ve uçuşun 05.00’te gerçekleştirilmesi sonrası ancak sabah 07.30 sıralarında Türkiye’ye dönebildi.

İsrail güvenlik görevlilerinin nedensiz yere sergilemiş oldukları bu tavır büyük tepki çekti. "Havalimanında maruz kaldığımız muamele bizi şaşırttı" Pınar Karşıyaka Genel Menajeri Selim Çınar, Tel Aviv'deki havalimanında bekletildikleri için yaklaşık 4 saatlik gecikmeyle Türkiye'ye dönebildiklerini belirterek, ''İsrail'den dönerken havalimanında maruz kaldığımız muamele bizi şaşırttı'' dedi. Sezon başında hem Türkiye’de hem Avrupa’da yollarına kayıpsız devam etmek istediklerini kaydeden Çınar, "Büyük ölçüde yeni kurulan bir takım olmamıza rağmen dün çok önemli bir galibiyet aldık. Ancak İsrail'den dönerken havalimanında maruz kaldığımız muamele bizi şaşırttı. Özel uçakla gittiğimiz ülkede sadece 32 saat süre geçirdikten sonra aynı kafile ile sorunsuz şekilde ayrılabilecekken güvenlik kontrolü gerekçesiyle havalimanında 4 saat bekletildikten sonra dönmek zorunda kaldık. Açıkçası yersiz ve anlamsız bulduğumuz bu uygulama, takıma ve kafileye rahatsızlık vermekten öteye geçmedi. Uygulamayla ilgili herhangi bir açıklama da yapılmadı. ” dedi.

Yazarlar