SON DAKİKA
Tarih : 2017.08.05 13:39:08

Plaja İnen Uçakta Eğitim Veriliyormuş

Portekiz’in başkenti Lizbon, felaket bir kazayla dünya gündemine oturdu. Turistlerin uğrak noktası olan ve plajıyla her yıl milyonlarca insanı bir araya getiren Lizbon’da küçük bir yolcu uçağı acil iniş yaparak ortalığı karıştırdı.
 
Yerel medya, sahilde güneşlenen onlarca insana rağmen acil iniş yapan uçağın iki kişiyi ezdiği ve bu kişilerin olay yerinde hayatını kaybettiği açıklandı.
 
Ölenlerden birinin çocuk olduğu açıklanırken, haber ajansı Lusa’ya konuşan yetkililerden Pedro Coelho Dias, “Lizbon’a en yakın ve en büyük plajlardan biri olan Sao Joao de Caparica, Ağustos aylarında çok kalabalık oluyor, bu konu hakkında soruşturma başlatıldı” dedi.
 
Görgü tanıklarından Enrique Coelho, “Her şey çok hızlı oldu ve kimsenin kaçacak zamanı yoktu. Enrique plajda oğluyla oynuyordu. Oğlunun hayatı kurtuldu ama o öldü” dedi. İki kişiyi taşıyan uçağın Cascais’deki bir havacılık okulunda kullanılan eğitim uçağı olduğ kaydedilirken, Aviacao Aerocondor okulundan yapılan açıklamada, “Uçak eğitim uçuşu yapıyordu. Uçakta bir öğrenci ve çok deneyimli bir eğitmen vardı” ifadesini kullandı.
 
Uçaktaki iki kişinin burnunun bile kanamadığı belirtilirken yetkililer, uçakta motor arızası yaşandığı ve sol kanadın kırıldığını ifade etti ve bu sebeple acil iniş yapıldığını ifade etti.

 

Yazarlar