SON DAKİKA
Tarih : 2021.05.23 22:49:10

Polonya, Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Araçları Satın Aldı

Polonya'nın Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Polonya Radyosu 24'ün yayınına yaptığı açıklamada Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının satın alındığını açıklayarak, “Dört set, yani tanksavar füzeli 24 uçak satın almak için sözleşme imzaladık” dedi. Mariusz Blaszczak'a göre, ilk orta irtifa, uzun menzilli taktik insansız hava aracı (İHA) sistemi önümüzdeki yıl teslim edilecek.

Yeni drone sistemi, Baykar Makina ve Kale Grubu'nun ortak girişimi olan Kale-Baykar tarafından geliştirildi. Keşif, istihbarat ve saldırı görevleri gerçekleştirebilir. Bayraktar TB2 insansız muharebe hava aracı, maksimum 150 kg'dan fazla yük taşıyabilir. Drone, 22.500 fit yüksekliğe kadar uçabilir ve 24 saatten daha uzun süre havada kalabilir. 2014 yılında Türk ordusunun envanterine giren Bayraktar TB2 drone'ları şu anda Türkiye, Ukrayna, Katar ve Azerbaycan tarafından kullanılıyor.

Son yıllarda Türkiye'nin savunma ve havacılık şirketleri, araştırma ve geliştirmenin yanı sıra üretim ve ihracatta da önemli başarılar elde etti. Türkiye, dünyada kendi insansız hava araçlarını üretebilen altı ülke arasında yer alıyor.

Yazarlar