SON DAKİKA
Tarih : 2020.01.10 17:00:46

Putin Üzerinden İstanbul Havalimanı’nı Hedef Aldılar

İstanbul Havalimanı hazımsızlığı süren CHP'li vekiller ve trolleri sosyal medyadan yine bir algı operasyonuna girişti. Vladimir Putin ve Atatürk Havalimanı üzerinden provokasyona girişen CHP'li milletvekilleri ve hazımsız troller İstanbul Havalimanı hizmet veremediği için Putin'in Atatürk Havalimanı'na indiğini iddia etti. Ancak Atatürk Havalimanı özel uçaklar ve kargo uçaklarının yanı sıra devlet protokolü için de kullanılıyor. İlk fazı açılan ve bugün itibariyle 90 milyon yolcu kapasitesine sahip İstanbul Havalimanı, çeşitli çevreler tarafından karalanmaya devam ediyor.

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan ve bütün fazlar tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcu ile dünyanın en büyük havalimanı arasına girecek İstanbul Havalimanı, 7 Ocak tarihinde Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanında özel bir havayolu şirketine ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı olumsuz hava şartlarının ardından pistten çıkarak toprak zemine saplanması sonucu bütün seferler iptal olmasıyla tekrar gündeme geldi. Yaşanan bu olaydan sonra başta muhalefet millet vekilleri, bazı haber siteleri ve çeşitli çevreler İstanbul Havalimanı'nda uçuşların iptal olduğunu ve uçakların Atatürk Havalimanı'na yönlendirildiği yalanını ortaya attı. Konuyla ilgili açıklama yapan, İGA, olumsuz hava koşullarına rağmen operasyonlarının sorunsuz devam ettiğini duyurarak, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi gereken 50 uçağın da İstanbul Havalimanı'na indiğini açıkladı.

Şirket ayrıca "Uçakların pisti pas geçme oranında İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı'nın geçen yılki pas geçme sayısının yaklaşık olarak yarısı seviyesindedir" bilgisini paylaştı. İlk fazı açılan ve bugün itibariyle 90 milyon yolcu kapasitesine sahip İstanbul Havalimanı, çeşitli çevreler tarafından karalanmaya devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan ve bütün fazlar tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcu ile dünyanın en büyük havalimanı arasına girecek İstanbul Havalimanı, 7 Ocak tarihinde Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanında özel bir havayolu şirketine ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı olumsuz hava şartlarının ardından pistten çıkarak toprak zemine saplanması sonucu bütün seferler iptal olmasıyla tekrar gündeme geldi.

Yaşanan bu olaydan sonra başta muhalefet millet vekilleri, bazı haber siteleri ve çeşitli çevreler İstanbul Havalimanı'nda uçuşların iptal olduğunu ve uçakların Atatürk Havalimanı'na yönlendirildiği yalanını ortaya attı. Konuyla ilgili açıklama yapan, İGA, olumsuz hava koşullarına rağmen operasyonlarının sorunsuz devam ettiğini duyurarak, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi gereken 50 uçağın da İstanbul Havalimanı'na indiğini açıkladı.Şirket ayrıca "Uçakların pisti pas geçme oranında İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı'nın geçen yılki pas geçme sayısının yaklaşık olarak yarısı seviyesindedir" bilgisini paylaştı.

Yazarlar