SON DAKİKA
Tarih : 2022.04.23 02:20:05

Qatar Airways, Gönüllü Karbon Dengeleme Programını Başlattı

Qatar Airways bugün kurumsal müşteriler için gönüllü bir karbon denkleştirme programı başlattı. Bu girişim, kurumsal ve ticari müşterilerin, uçuştan önce veya sonra herhangi bir zamanda özel bir web portalı aracılığıyla kendi karbon emisyonlarını dengelemelerini sağlayacaktır. Qatar Airways gönüllü karbon denkleştirme programı, kurumsal müşterilerinin iş seyahatleriyle ilişkili karbon emisyonlarını dengelemelerine veya azaltmalarına olanak tanır ve onları sürdürülebilir seçimler yapma konusunda güçlendirir. Bununla şirketler, karbon nötrlük hedeflerini ilerletmek için küresel havayoluyla işbirliği yaparken sürdürülebilirlik hedeflerine doğru çalışırlar.

Qatar Airways Group İcra Kurulu Başkanı Sayın Akbar Al Baker şunları söyledi: “Uzun vadeli sürdürülebilir bir havacılık endüstrisi inşa etmek koordineli çabalar gerektirir ve işletmeler daha çevre dostu ve daha sürdürülebilir hava yolculuğu inşa etmede önemli bir rol oynar. Kurumsal müşterilerimize hem topluluğa hem de çevreye yardımcı olan tanınmış projeler aracılığıyla kurumsal seyahatlerin karbon ayak izini gönüllü olarak dengeleme fırsatı sunmaktan ve onları karbon yönetimi planlarının bir parçası olarak karbon denkleştirme yapmaya teşvik etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu, Qatar Airways Group'un çevresel sürdürülebilirlik çabalarımızı güçlendirme hedefini daha da destekliyor ve havacılık endüstrisindeki liderlik konumumuzu güçlendiriyor.”dedi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ile bir ortaklık üzerine inşa edilen lider program, Qatar Airways müşterilerine, bu emisyonları dengelemek için satın alınan kredilerin bağımsız olarak doğrulanmış karbon azaltımları sağlayan projelerden ve daha geniş kapsamlı projelerden geldiği güvencesiyle özelleştirilmiş bir çevresel ve sosyal fayda konusunda çözüm sunuyor. Bu yeni program, biz inovasyonu teşvik ederken ve diğer sosyal, çevresel veya ekonomik faydalar sağlarken endüstrimizin iklim hedeflerimize ulaşma tutkusunu yeniden teyit ediyor.

Bu yeni program, CO2 emisyonlarını hesaplamak için IATA endüstrisinin en iyi uygulamalarını kullanır ve müşterilerimiz için süreci basitleştirmek ve onlara iklim değişikliği konusundaki çevresel taahhütlerini gerçekleştirmeye yönelik yenilikçi çözümler sunmak üzere tasarlanmıştır. İlk emisyonlar, yakın gelecekte dahil edilecek ek doğrulanmış projelerle önde gelen bir yenilenebilir enerji projesi ile dengelenecektir.

Yazarlar