SON DAKİKA
Tarih : 2020.08.22 01:08:33

Qatar Airways, Müşterilerine 1,2 Milyar Doların Üzerinde Para İadesi Yaptı

Ödüllü hava yolu şirketi COVID-19 salgını boyunca seyahat planlarını değiştirmek zorunda kalan müşterilerine eşsiz esneklik ve güvenilirlik sundu. Hava yolu şirketi para iadelerinin yanı sıra, sunduğu iki yıllık bilet geçerliliği, esnek değişim politikaları ve seyahat kuponları hizmeti ile yolcular arasındaki güvenilirliğini kanıtlamış oldu. Qatar Airways, COVID-19 salgınının küresel seyahat üzerindeki etkisi nedeniyle planlarını değiştirmek zorunda kalan yolculara verdiği sözü yerine getirerek, mart ayından bu yana yaklaşık 600 bin yolcuya 1,2 milyar doların üzerinde para iadesi yaptı.

Hava yolları ve yolcular COVID-19'un yayılımının azaltılması için dünyanın dört bir yanındaki ülkeler tarafından uygulanan kısıtlamaları takip ederken, Qatar Airways Mart 2020'den bu yana eşi görülmemiş sayıda iade talebinin geri ödemesinin neredeyse tamamını (% 96) yapabilmek için büyük emek verdi. Hava yolu şirketi, tüm iadeleri 30 günden daha kısa sürede orijinal ödeme şeklinde geri ödüyor. Hava yolu, yolcular arasında son derece popüler olduğunu kanıtlanmış, rakipsiz bir esnek rezervasyon politikası getirdi. Buna göre, Qatar Airways biletleri artık düzenlenme tarihinden itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak. Yolcular ayrıca, seyahat tarihlerini veya gidecekleri yeri ihtiyaç duydukları sıklıkta ücretsiz olarak değiştirebilecek ve aynı ülkedeki başka bir şehre veya 5.000 mil uzaklıktaki (hava yolunun uçuş noktaları kapsamında) herhangi bir varış noktasıyla değişim haklarını kullanabilecekler. Diğer yandan, biletlerini orijinal bilet değerinin %110'u değerinde ileri bir tarihi kapsayan seyahat kuponu ile takas edebilme veya Qmiles ile değiştirme hakkına da sahip olacaklar. (Qatar Airways yolcularının üçte birinden fazlası (% 36) para iadesi yerine bu seçeneklerden birini seçti.)

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker şunları söyledi: “COVID-19'un küresel seyahat üzerindeki etkisiyle, yolcular kısa sürede planlarını değiştirmek zorunda kaldı ve seyahatlerini önceden planlamaları zor oldu. Yolcuların istedikleri ve hak ettikleri şey esneklik ve güvenilirlik… Qatar Airways’de güvenebilecekleri bir hava yolu bulmalarını umuyoruz. İadelerde ödediğimiz tutarlar şüphesiz karımızı etkiledi ancak, müşterilerimiz ve ticari ortaklarımız açısından doğru olanı yapmak bizim görevimiz ve bir hava yolu olarak bunun etkisini hafifletecek kadar güçlüyüz.”

Qatar Airways, COVID-19 sebebiyle seyahat planlarını değiştirmek zorunda kalan yolculardan gelen benzeri görülmemiş sayıda iade talebini (günde 10.000'den fazla) yönetebilmek için bir dizi önemli önlem aldı. İlk olarak, otomasyon kapasitesini artırarak müşterilerin online iade talep edebilmesini ve bunların büyük bir bölümünün otomatik olarak işlenebilmesini sağladı. Hava yolu ayrıca, seyahat kuponu taleplerini otomatikleştirerek, yolcuların kuponlarını çevrimiçi olarak talep ettikten sonraki 72 saat içinde alabilmesine imkan verdi. Qatar Airways iş gücü açısından ise, büyük hacimli çevrimiçi talepleri ve müşteri telefon görüşmelerini yönetmeye yardımcı olmak için; farklı bölümlerde çalışanları, hava yolunun küresel müşteri iletişim merkezleri ağına katılmaları adına yeniden görevlendirdi.

Qatar Airways, salgın boyunca uçmayı bırakmayan birkaç küresel hava yolundan biri olarak; 30 adet Boeing 787 ve 49 adet Airbus A350 uçağından oluşan tam filosunu kullanmaya devam etmektedir. Hava yolunun sahip olduğu modern ve yakıtı verimli kullanan uçak çeşitliliği, her pazarda doğru kapasiteyi sunarak uçmaya devam edebileceği anlamına gelmektedir. COVID-19'un seyahat talebi üzerinde yarattığı etki nedeniyle hava yolu şirketi, mevcut pazarda böylesine büyük bir uçağı kullanmanın ticari veya çevresel olarak doğru olmadığına inandığından, Airbus A380 filosunu yere indirme kararı almıştı. Dünyadaki giriş kısıtlamalarının hafiflemesiyle hava yolu şirketi, ‘Orta Doğu'nun En İyi Havalimanı’ Hamad Uluslararası Havaalanı (HIA) aracılığıyla, dünya çapında 80'den fazla uçuş noktasına 500'den fazla haftalık sefer gerçekleştirerek küresel seyahatin iyileşmesine liderlik etmeye devam ediyor.

Yazarlar