SON DAKİKA
Tarih : 2020.08.15 01:52:02

Qatar Airways’de Kabin Ekiplerine Sokağa Çıkma Yasağı

Qatar Airways, başkent Doha’daki konaklama birimlerinde kalan kabin ekibi için 10 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan etti. Hava yolu, bazı çalışanların yerel sağlık politikalarına uymadıklarını belirtiyor. Normal zamanlarda, Körfez hava yolunun kabin ekibi üyelerinin genellikle 04:00 – 07:00 saatleri arasında Doha tesisinde kalması gerekiyor.

Sokağa çıkma yasağı şu anda 21: 00’dan sabah 7’ye kadar uzatıldı. Kabin ekiplerine kabin hizmetleri kıdemli başkan yardımcısı Saliya Karunanayake tarafından gönderilen e-postada, “Hükümet tarafından Kovid-19 ile ilgili önleyici tedbirler uygulanırken, şirket konaklamasının içinde veya dışında herhangi bir toplantıya veya sosyal etkinliğe katılmaktan kaçınmaları” istendi. Hava yolu, uzatılan sokağa çıkma yasağının, Kovid-19 salgınıyla mücadele etmek için hükümet tedbirlerine uymayan çalışanların “birkaç örneğinden” kaynaklandığını aktardı.

Qatar Airways, pandeminin neden olduğu sektörel kriz sırasında maliyetlerden tasarruf etmek için 9 bin çalışanından yüzde yirmisini işten çıkaracağını duyurmuştu. Katar’da bugüne kadar 113.938 Kovid-19 vakası tespit edildi 190 kişi hayatını kaybetti.

Yazarlar