SON DAKİKA
Tarih : 2020.10.01 13:30:16

Qatar UV Kabin Temizleme Teknolojisi Kullanıyor

Honeywell UV Kabin Sisteminden altı tanesini almış olan cihazlar, hizmete girmeden önce Qatar Airways uçağında kapsamlı testlerden geçirildi. Qatar Airways, Honeywell'in Ultraviyole (UV) Kabin Sistemini çalıştıran ilk küresel taşıyıcı oldu ve gemideki hijyen önlemlerini daha da ileriye taşıdı. Klinik testlerde, UV ışığının uygun şekilde uygulandığında çeşitli virüsleri ve bakterileri etkisiz hale getirebildiği gösterilmiştir.

Katar Havacılık Hizmetleri (QAS) tarafından işletilen yaklaşık bir içecek arabası boyutundaki Honeywell UV Kabin Sistemi, temizlik kimyasalları kullanmadan uçak koltuklarını, yüzeylerini ve kabinlerini tedavi eden uzatılabilir UV kollarına sahiptir.Honeywell UV Kabin Sisteminden altı tanesini almış olan cihazlar, hizmete girmeden önce Qatar Airways uçağında kapsamlı testlerden geçirildi. Havayolu, Hamad Uluslararası Havalimanı'ndaki (HIA) tüm uçak dönüşlerinde onları işletmek için yakın gelecekte ek birimler almayı hedefliyor.Qatar Airways Group İcra Kurulu Başkanı Akbar Al Baker, “Uçağımızda Honeywell UV Kabin Sistemini çalıştıran ilk küresel havayolu olmaktan mutluluk duyuyoruz. Klinik testlerde, UV ışığının belirli dozlarda uygun şekilde uygulandığında çeşitli virüsleri ve bakterileri inaktive edebildiği gösterilmiştir.

Bu benzeri görülmemiş zamanlarda, mürettebatımızın ve yolcularımızın sağlığı ve güvenliği son derece önemli olmaya devam ediyor. Pandeminin başlangıcından bu yana, sürekli uçma konusundaki benzersiz uzmanlığımıza dayalı olarak, uçaklarımızda düzenli olarak yeni ve etkili güvenlik ve hijyen önlemleri uygulamaya koyuyoruz. "Honeywell Aerospace EMEAI Başkanı James Currier şunları söyledi: “Honeywell bugün hava yolculuğunu yolcudan havalimanı çalışanına, havalimanında ve uçakta daha güvenli hale getirebilecek teknolojiye sahip. Yeni bir sıcaklık izleme çözümü olan Honeywell ThermoRebellion, havayollarının kabindeki hava akışını izlemesini sağlayan Çevresel Kontrol Sistemi Kontrolü ve bir dizi Kişisel Koruyucu Ekipman gibi yeni ürünler geliştirmek için iş kollarında çalışıyoruz.

Bütün bunlar daha temiz ve daha güvenli havalimanlarına olanak sağlıyor. "Qatar Airways'in uçakları, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından önerilen temizlik ürünleri kullanılarak düzenli olarak dezenfekte edilmeye devam edecek. Honeywell UV Kabin Sistemi, en yüksek temizlik standartlarını sağlamak için manuel dezenfeksiyondan sonra ek bir adım olarak kullanılacaktır. Havayolunun uçak içi çarşafları ve battaniyeleri yıkanmaya, kurutulmaya ve mikrobiyal ölümcül sıcaklıklarda preslenmeye devam ederken, kulaklıkları her uçuştan sonra titizlikle sterilize edilecek.

Bu ürünler daha sonra hijyenik tek kullanımlık eldivenler giyen personel tarafından ayrı ambalajlara kapatılır.Qatar Airways'in uçağı ayrıca, viral ve bakteriyel kontaminantların% 99,97'sini yeniden sirküle edilen havadan uzaklaştıran ve enfeksiyona karşı en etkili korumayı sağlayan endüstriyel boyutta HEPA filtreleriyle donatılmış en gelişmiş hava filtreleme sistemlerine sahiptir.

Yazarlar