SON DAKİKA
Tarih : 2024.05.20 00:05:09

Reisi’nin İçinde Bulunduğu Helikopterdeki 2 Kişiyle Temas Kuruldu

İran devlet televizyonu, helikopterde mürettebattan bir kişi ve bir yolcu ile temas kurulduğunu da açıkladı.

"DURUM ENDİŞE VERİCİ"

İranlı bir yetkili Reuters'a "Helikopter kazasının ardından Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Emirabdullahiyan'ın hayatı risk altında" açıklamasında bulundu. Yetkili, hala umutlu olduklarını ancak kaza yerinden gelen bilgilerin çok endişe verici olduğunu aktardı. İran Genelkurmay Başkanı Muhammer Bakıri, arama-kurtarma çalışmalarında ordunun ve Devrim Muhafızları'nın bütün imkanlarının kullanılmasını emretti.

YARDIM EKİPLERİ YOLDA

Aktarılana göre yardım ekipleri kazanın yaşandığı başkent Tahran'ın yaklaşık 600 kilometre kuzeybatısındaki Culfa kentine ulaşmaya çalışıyor. İran İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kurtarma ekiplerinin zor hava koşulları nedeniyle bölgeye ulaşmakta güçlük çektiği kaydedildi. Kötü hava koşulları nedeniyle kurtarma çalışmalarının zaman alabileceği aktarıldı. İran

Kızılayı’ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanını taşıyan helikoptere ilişkin olay raporunun alınması üzerine Kızılay Derneği tarafından kurtarma ekipleri, İHA ve diğer gerekli ekipmanlar, arama çalışmaları için bölgeye gönderildi. Olayın gerçekleştiği yer Kalibar ve Warzghan bölgesi olarak açıklandı. Burası ormanlık, erişilemez ve şu anda sisli."

MSB'DEN İHA VE HELİKOPTER DESTEĞİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İran makamlarınca Dışişleri Bakanlığımız aracılığıyla yapılan talebe istinaden İran Cumhurbaşkanı ve heyetinin kaza kırıma uğrayan helikopterinin arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere bir Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirilmiştir." denildi. Akıncı İHA İran hava sahasında göreve başlarken, Cougar tipi helikopter hava şartlarının normalleşmesi için göreve hazır bekletiliyor.

Yazarlar